Nazan Bozkurt: “Kaçıranları Biz Kerbela’dan Tanıyoruz.”

Nazan Bozkurt 8 Mayıs günü Istanbul´daki Gazi Cemevine saldırıp Gökçekin cenazesini kaçıran Polis için Yüksel Direnişinin 1277 gününde akşam açıklamasında saldırı hakkında konuştu. Açıklamasını Ankara meydandaki insan hakları anıtına giden yolu engeleyen AKP polislerin karşında yaptı.

Bozkurt açıklamasında kaçıranları “Biz Kerbela’dan tanıyoruz” diyerek şu şekilde devam etti: “Cenazeden elini bir şeytan çekmez, bir de Hz. Hüseyin’in kesik başıyla oynayan Yezit! Ölüye eziyet edenler bizden değildir!”. Korkunç bir topluluk oluştuğuna vurgu yapan Nazan Bozkurt “Biz böyle bir halk değiliz, cenazeye taziyeye gidilir, biz böyle bir halkız.”dedi.

Pir Sultan katledilirken sadece şah kelimesini söylemezse idam edilmeyecekti diyen Bozkurt, Pir Sultanın sözüyle açıklamasına devam etti; “Alınmış abdestim aldırırlarsa, kılınmış namazın kıldırırlarsa, sizde şah diyeni öldürürlerse, ben de bu yayladan şaha giderim.

Pir Sultan bir tek şah kelimesi için öldü,

Helin Bölek konser verebilmek ve şarki söyleye bilmek için öldü,

Mustafa Kocak adalet için öldü,

İbrahim Gökcek konser verebilmek ve şarki söyleyebilmek için öldü.

Eğer Helin, Mustafa ve Ibrahimin neden öldüğünü anlamiyorsa insanlık “O zaman Pir Sultanin neden ÖLÜMSÜZ olduğunu da anlayamazsınız.” Nazan Bozkurtun dediği gibi.

Asırlar geçse de direniş ayni direniş, kavga aynı kavga, zulüm aynı zulüm.

Nazen Bozkurtun söylediği gibi “Insanların sadece bedenlerini öldürebilirsiniz fikirlerini değil.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.