“NATO-ABD Üsleri Kapatılsın”

Anti Emperyalist Cephe: NATO-ABD Üsleri Kapatılsın
30 Mart 6 Nisan arası NATO’ya karşı uluslararası bir kampanya başlatıldı

Dünya (GHA)

Anti-Emperyalist Cephe 30 Mart 5 Nisan arası NATO’ya karşı uluslararası bir kampanya başlatıldığını ve tüm dünyada NATO’yu protesto edeceklerini açıkladı.
AEC’ten yapılan yazılı açıklamada, ‘NATO ve ABD’nin dünya genelindeki askeri üslerine karşı büyüyen bir muhalefet dalgasını harekete geçiriyor. Emperyalist politikalara karşı bir itiraz olarak yükselen bu kampanya, 4 Nisan’ı NATO’ya karşı Uluslararası Gün ilan etmeyi ve NATO’nun protestosu eylem haftasına katılmayı hedefliyor.
NATO’nun gerçek yüzü, işgaller, baskılar, savaş suçları ve adaletsizliklerle örülü bir tarihinden ortaya çıkıyor. ABD hegemonyasını yaymak için bir araç olarak kullanılan NATO, dünya genelinde 80 ülkede 750’den fazla yabancı askeri üsse sahip. NATO’nun kuruluşu, 4 Nisan 1949’da “komünizm tehdidine karşı bir askeri savunma paktı” olarak ilan edilmiş olsa da, gerçek amacı ABD ve Avrupa yayılmacılığının hizmetinde olan emperyalist bir savaş makinesi olmaktan öteye geçmiyor’denildi.

NATO Emperyalist politikalarını dünya geneline yayma çabalarının birer aracı olarak hizmet ediyor.

Yapılan yazılı açıklamaya devamla; ‘NATO’nun stratejik kararları ve terörle mücadele yasaları, emperyalist politikalarını dünya geneline yayma çabalarının birer aracı olarak hizmet ediyor. Vilnius Zirvesi’nde alınan kararlar, NATO’nun askeri hazırlıklarını artırma ve Çin’e karşı geniş bir cephe oluşturma çabalarını açıkça ortaya koyuyor.
NATO ve ABD’nin dünya genelindeki üsleri, emperyalist politikalarını desteklemek ve dünya genelindeki halkları baskı altına almak için kullanılıyor. Bu üsler, Ortadoğu’dan Asya’ya, Afrika’dan Avrupa’ya kadar geniş bir coğrafyada emperyalist müdahaleleri desteklemek için kullanılıyor.
Anti-emperyalist cephe, dünya genelindeki tüm ezilen halkları bir araya getirerek NATO ve ABD’nin emperyalist politikalarına karşı mücadele çağrısında bulunuyor. NATO’nun parçalanması ve tüm üslerin kapatılması için atılan adımlar, emperyalizme karşı bir direnişin ve dayanışmanın ifadesidir’ifadeleri kullanıldı.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın