Nasrallah, “İsrail için Lübnan’da yeni bir dönem başladı”

Lübnan’da Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail’in gönderdiği insansız hava araçlarını (İHA) düşüreceklerini söylemişti geçtiğimiz günlerde. Ardından İsrail’in Şam’da düzenlediği bir saldırıda katledilen iki savaşçısının hesabını soracağını duyurmuştu. 

9 Eylül günü Lübnan’ın hava sahasını ihlal eden İsrail’e ait bir İHA’nın Hizbullah tarafından düşürüldüğü öğrenildi. 

Ayrıca Hizbullah’ın 1 Eylül’de İsrail’in kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonun, geçen hafta Suriye’de Hizbullah’a üyesine ve güneydeki silahlı iki insansız hava aracının operasyonlarına cevap olarak yapıldığı belirtildi.

Nasrallah, “Saldırırsanız, en derinlerdeki noktalarınıza saldırı düzenleyeceğiz” diye konuşmuştu bu operasyondan bir kaç gün önce.

25 Ağustos gecesi İsrail’e ait 2 İHA, Hizbullah tarafından düşürülmüştü. 2006’dan beri ilk defa İsrail Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen bir yere saldırmaya kalkışmıştı. Saldırının başarıyla engellenmesi büyük heyecan uyandırdı. 

Televizyon konuşan Nasrallah, “İsrail için Lübnan’da yeni bir dönem başladı. Artık istedikleri gibi Lübnan’ın hava sahasına İHA gönderemeyecekler, bu İHA’lar Hizbullah’ın seçtiği zaman ve mekanda düşürülecek” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.