Nancy’de 10 000 kişi alanlardaydı

Dünya emekçiler bayramı 1 Mayıs vesilesiyle Fransa’nın Nancy şehrinde 10.000’nin üzerinde kişi alanlarda yerini alarak, Macron hükümetinin emeklilik reformu adı altında hak gaslarına tepkilerini dile getirdi. Nancy Halk Cephesi’de kızıl bayraklarıyla eşliğinde görkemli kortejiyle yürüyüş ve mitingde yerini aldı. 

Nancy şehrinde saat 10.30’da République Meydanı’nda kitlenin bir araya gelmesiyle yürüyüşe geçildi. Sendikaların, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerin oluşturduğu kortejle Macron hükümetinin politikalarına tepki gösterildi. Miting alanında görkemli pankart tek tip elbise ve kızıl bayraklarıyla Nancy Halk Cephesi’de yerini aldı. Tüm Fransa’da olduğu gibi Nancy’de de sendikalar, hükümetin mevcut söylemini kabul etmeyeceklerini ve emeklilik reformu konusunda yeni bir sayfa açmak istediklerini vurguladılar. Bu 1 Mayıs’ta, sendikalar ve hükümet arasında 3 buçuk ay süren mücadelenin ardından, akıllarının bir köşesinde bu metinle Nancy şehir merkezinin sokaklarında yürüdü binlerce kişi.

Halk Cephesi, kızıl bantlı, beyaz başörtü ve kızıl bant takan TAYAD’lı Analar, gençler, Grup Yorum tişörtü giyen çocukların yer aldığı yaklaşık 50 kişilik kortejiyle yürüyüş ve mitingde yerini aldı.  Halk Cepheliler, yürüyüş boyunca Grup Yorum marşları eşliğinde coşkulu bir şekilde atılan sloganlarla, taşınan pankart, kızıl bayraklar ve dövizlerle yerini aldı.

Nancy’de yapılan 1 Mayıs yürüyüş ve mitingine polise göre katılımın 4 500 CGT’ye göre ise 10.000’nin üzerinde katılımın olduğu bildirildi.

Yürüyüşte Fransız antifaşistler tarafından Mc Donald, bankaların camlarına yazılamalar yapıldı. Valiliğin verdiği güzergâhın dışında ise yaklaşık 500 kişi yürüyüş düzenledi. Sokaklardaki polis araçlarına sprey boyalarıyla yazılamalar yaptı. Michottes sokağının üzerindeki Crédit Agricole bankasının içerisine girerek yazılamalar yaptı. Chanzy sokağında yer alan Merkez Bankası’nı hedef alarak bir güvenlik kamerasını tahrip ettiler. Antifaşistlerin eylemlerinden birçok banka nasibini alırken, canları da karıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın