Mustafa’nın Kardeşi Mine Koçak: ”..dilekçeyi almadılar bile..”

Mustafa Koçak için Kırıklar hapishanesi önünde adalet nöbeti 28. gününde devam ediyor. Mustafa Koçak’ın kardeşi Mine Koçak sorularımızı yanıtladı:

  • 28 gündür buradasınız, cezaevi yönetiminin size karşı tavrı, tutumu nedir?
  • Kendileriyle bağlantı kurabiliyor musunuz?
  • Cezaevi yönetimi ‘Biz aileye gerekli bilgiyi veriyoruz, sürekli iletişim halindeyiz.’, diye söylemlerde bulunuyor , bunun gerçeklik payı nedir?

Mine Koçak:

”Benim cezaevi yönetimiyle sadece bir kere görüşmem oldu, bu da vasisi olduğum içindi. Bir dilekçe vermek istedim, havalı yatak istiyoruz; yatak yaralarının oluşmaması ve ilerleyen ölüm orucu sırasında ağrıları çoğaltmaması için.

Bu sırada dilekçeyi bizzat vermek istedim, ve müdür beyle görüşebildim. Kendisi Mustafa’nın Şakran’daki gibi bir müdahaleye maruz kalmayacağını söyledi. Ancak bunun üzerine 10 gün sonra başka bir dilekçe vermek için hapishaneye girmek istediğimde içeri giremedim.

Dilekçemin kabul edilmeyeceğini ve savcılığa vermem gerektiği söylenildi. Ama bu benim hapishane idaresine vermek istediğim bir dilekçeydi.
Aslında size karşı iyiyiz diyorlar ama bunu sadece sözde söylüyorlar.

Bırakın bize bilgi vermeyi, avukatlarımıza dahil sağlık durumu hakkında bilgi verilmiyor. Sağlık dosyasının bana verilmesi üzerine bir dilekçem vardı. Bu talebimin dilekçesini kabul edip reddetmeyi bırakın, dilekçeyi almadılar bile.

Kapı girişindeki jandarmalarla muhattap olmak zorunda bırakıldım. Ertesi gün savcılığa bunun üstüne suç duyurusunda bulundum. Hapishanenin 50 metre ilerisindeyiz ve tek istediğimiz abimin sağlık durumu hakkında bilgi almak. Kendisinin hapishaneden çıkarılacağı söyleniyor ama abim Mustafa Koçak’ta olmak üzere bir belge ibraz edilmiyor neye istinaden çıkarılacağına dair.

Bize sağlık durumu hakkında hiçbir bilgi verilmiyor. Özel vekaletli avukatına bile Mustafa’nın son durumu hakkında bilgi verilmiyor. Sadece işkenceden beş gün sonra 20-25 dakikalık avukat görüşünden aldığımız bilgiler dışında bildiğimiz herhangi bir şey yok.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.