Mustafa Koçak Avrupa’nın her yerinde sonsuzluğa uğurlanıyor

Tek bir talebi karşılansa ölmeyecek bugün annesinin feryatları içimizi yakmayacak, babasının suskunluğu ciğerimizi dağlamayacak, kızkardeşlerinin gözyaşlarını içimize akıtmayacaktık. Tek bir talebi karşılansaydı:  Adil yargılanmak! Kendi mahkemelerine güvenen, birinin suçlu olduğuna inanan vasat bir devlet dahi bu isteği karşılamakta sakınca görmez. Ama baştan aşağı adaletsiz, baştan aşağı gayrı meşru AKP iktidarı Mustafa Koçak’ın adil yargılandığında ilk celsede serbest  bırakılacağını biliyordu. Biliyordu ki tamami ile komplo ve iftira ile müebbet hapse çarptırılmıştı.

Ve Mustafa bedenini açlığa yatırdı. 297 gün boyunca “ya adalet ya ölüm” dedi. Ölümsüzleşerek yıldızımız oldu Mustafa,  adalet yıldızı.

Avrupa’nın her yerinde Mustafa için anmalar gerçekleştirildi. Herkes içinde bulunduğu koşullara uygun; kimi evinde, kimi komşusuyla, kimi bahçede, parkta… 2 kişi, 3,5,10,20 kişi… hiç önemli değil.

Yüreği yanan yoldaşları, mütevazi de olsa düzenledikleri törenlerle uğurladı Mustafa Koçak’ı sonsuzluğa; Fransa’da, İngiltere’de, Almanya ve Belçika’da…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.