Mahkeme başladı. Selçuk Kozağaçlı: 13 tanığın peşine biz düştük. 8 senedir getirin diyoruz getirilmiyor.

Bugün sabah saatlerinde Silivri yerleşkesinde görülen HHB ve ÇHD davası başladı. Çok yoğun avukat, akademisyen, siyasetçi ve çeşitli meslek gruplarından izleyicinin katıldığı mahkeme belirlenen saatten geç başladı…

Avukat Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik salona “Ebru Timtik Ölümsüzdür” sloganıyla, girerken, izleyiciler alkışlarla karşıladı.

Duruşma savcısı Barkın Timtik ve Selçuk Kozağaçlı’nın tutukluluk hallerinin devamını istedi.

Duruşmayı izleyenlere teşekkür ederek savunmasına başlayan Selçuk Kozağaçlı, davadaki usulsüzlükleri, sahte evrakları deşifre etti. Savunmasında şu başlıklar dikkat çekti :

“Savcıya sitem etmek istemem ama 8 yıldır aranan evrakların bulunduğu iddia ediliyor,”

“Savcı aylar önce hazırladığı mütalaayı 8 sene önceki iddianamedeki yazım hataları ile kopyalayıp sunuyor. İddianame savcısı ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsü Adem Özcan. Bu şu demek, ben bu yargılamaya ilgi duymuyorum, sizlerle ilgilenmiyorum.”

“Savcı 13 tanık bildirmiş bizim suçlu olduğumuzu söyleyen. stanbul CBS tanıklarını duruşmada ikame etmekten vazgeçiyor. Çok istisna hallerde geçerli bir durum bu, savcı dilekçe yazabilir bundan vazgeçebilir, talepte bulunur bundan vazgeçer mütaladan vazgeçer tamam bunlar kabulüm. Fakat iddianame savcısının bildirdiği 13 tanığı dinlemekten vazgeçti mi? Bunu yazılı olarak söylemeli bize. Tanıkları dinlemeden mütaalayi verdiği için tanık dinlemekten vazgeçti olarak anlıyoruz.”

“13 tanık Selçuk örgüt yöneticisidir dedi. Tanıkları dinlemekten vazgeçen savcılığa soralım. Yasada haller belli. Tanıklar ölmüş mü? Öldüyse nüfus kaydını getirin. Akıl hastalığına mi tutuldu tanıklarınız? Sorar mısınız bunu da savcıya? Tanıkların bulunduğu yer mi bilinmiyor?

Bu soruların bizce cevabı belli. Savcı tanıkları dinletemiyor. Çünkü tanıklar yok. Tanıkların bir kısmı sanal, sahte üretilmiş kişiler. Bir kısmı da savcı. Bir kısmı polis müdürü, memuru. Bu meslek gruplarından sahte delil üretmekten, yalan tanıklık yapmaktan hüküm giyenler oldu.

Düştüğümüz duruma bir bakar mısınız? Savcılık bizim aleyhimize 13 tanık gösteriyor. Savcılığın çoktan peşini bıraktığı 13 tanığın peşine biz düştük. 8 senedir getirin diyoruz getirilmiyor. »

Sosyal ağlarda paylaşın