Mahir Kılıç, B1 ve Şeker Alımını Kesti!

İstanbul CHP İl Binası önünde direnişini sürdüren Mahir Kılıç, süresiz açlık grevinin 73. gününde şeker ve B1 alımını kestiğini açıkladı.
Yaptığı açıklamada bunun bir “iş ekmek ve onur mücadelesi” oludğunu belirten Mahir Kılıç, açıklamasında şöyle dedi: “Bu süreçte her ne olursa olsun sorumlusu CHP ve Canan Kaftancıoğludur.”

Şeker tuz ve su açlık grevi yapanın direnişini sürdürebilmesi için günlük belli aralıklarla alması gerekiyor. Şeker tuzun kesilmesi demek direnişçinin her an yaşamsal tehlike yaşayabilmesine sebep olabilir.

berkan abatay ile ilgili görsel sonucu"
Berkan ABATAY

B1 ise 2001 – 2007 yılları arasında süren büyük ölüm orucu direnişi tecrübesinden elde edilen bilgilerden yola çıkarak; direnişte bulunan kişinin açlık grevinden sonra hafıza yitimi yaşamaması için alma amacı ile belli bir aşamadan sonra aldığı bir vitamin. Ancak kullanılması ile açlıktan dolayı ölümlerin uzatma özelliğine sahip olduğu görülmüştür B1 vitamininin. Berkan ABATAY sadece B1 su ve şeker alarak 589 gün ölüm orucu yapmış daha sonrasında şehit düşmüştür.

Yani şeker , özellikle B1’in kesilmesi demek 84 ve 96 yıllarında yapılan ölüm orucu direnişlerinde olduğu gibi 70li günlerde ölümün yaşanmasını kaçınılmaz hale getiriyor.

Canan Kaftancıoğlu, Mahir Kılıç’a verdiği sözü yerine getirmezse her an kimsenin istemediği şeyler yaşanabilir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.