Londra: YİNE DİRENİŞ KAZANDI

LONDRA’DA ÇAĞRI GÜLER DİRENDİ VE HUKUKSUZCA EL KONULAN OTURUM HAKKINI GERİ ALDI

YİNE DİRENİŞ KAZANDI


2011 Ekim ayında ingiltere’ye gelen, siyasi ilticaya başvuran ve şubat 2012’de beş yıllık oturum izni alan Çağrı Güler, beş yıl sonra oturum izninin tarihini uzatmak için, süresiz oturum hakkına başvurmuştu.
Altı ay içerisinde cevap alması gereken süresiz oturum başvurusuna cevap verilmedi. Üzrine bir yıl daha geçtikten sonra içişleri Bakanlığına (Home Office) durumu anlatan bir elektronik posta atıldı. Yasaları gereğince cevap vermek durumunda olmalarına rağmen yine cevap verilmedi. Tekrar tekrar yazılan mektuplardan sonra nihayet “Başka Bir Devletin Bazı Birimlerinden Bir Belge Bekliyoruz” diyen bir mektup alındı. Bu arada bölge millet vekiliyle defalarca görüşüp durumunu anlatan Çağrı Güler’in mücadelesi sonuçsuz kalınca, hukuksuzca el konulan oturum hakkını geri almak için direnişe geçmeye karar verdi.

4 Nisan 2019’da, Wood Green kütüphanesi önüne, zaferini  direnerek kazanacağı direniş çadırını açtı. Direnen kazanır inancıyla, başta Direnişler Meclisi olmak üzere, Londra Pir Sultan Kültür Merkezi’nin desteğiyle direniş somutlaşarak, aynı durumda olan binlerce kişiye umut ve direnme örneği oldu.

“Direnen Kazanır Sonunda” bir kez daha kanıtlandı. 17 Temmuz Cuma günü Birnberg Peirce Avukatlık şirketinden, avukatımız Mishka Nelson’dan gelen bir maille Zafer müjdelendi.
Direnişe emeği geçen, Direnişler Meclisi, Londra Pir Sultan Kültür merkezi’ne, avukatımız Mishka Nelson’a ve destek veren tüm halkımıza teşekkür ediyoruz.


Direniş’te Zafer De Hepimizin…

İngiltere Halk Okulu Temsilciliği

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.