Lezita’da Grev 14. gününde…

Lezita’da grev 14. gününe ulaştı.

“Düşmanlarımız rahat uyumayın! İşçiler rahatsızken, siz de rahat uyuyamayacaksınız!”
İzmir Kemalpaşa’daki Lezita fabrikasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) hakları gasp edilen Lezita işçilerinin baslattigi grev 23 gündür devam ediyor.
Lezita patronunun ve onun yanındaki devletin tüm yıldırma yöntemlerine rağmen, Abalioglu grubunun maddi güclerini kullanarak basvurduklari hukuksuzluklara ragmen. grev 24. gününe ulasti.
GREVCI ISCILER adina 23. günde yapilan aciklamayka, grevdeki gelismeler anlatildi, cagrilar yapildi, grevi sürdürmedeki kararliliklari vurgulandi.
Asagida tam metnini yayınladığımız açıklamada, “Yetkili kurumlar, bürokratlar ve siyasiler, burada yaşananları görmezden gelmektedirler.” deniliyor ve patronlara şöyle sesleniliyor:
“Düşmanlarımız, rahat uyumayın. İşçiler rahatsızken siz de rahat uyumayacaksınız. Gün gelecek, devran dönecek, işçilere zulmedenler hesap verecek!”

Lezita Grevcilerinin açıklaması şöyle bitiyor:
“Biz buradayız, direniyoruz. Kazanana kadar da direnmeye devam edeceğiz. Bu mesele bizim haysiyet ve onur mücadelemiz haline dönüşmüştür. Bu mücadele işçilere ve sendikal haklara yapılan müdahalelere karşı verilen bir mücadeleye dönüşmüştür. Bu mücadele bir konfederasyon ve sendikanın mücadelesi olmaktan çıkmış, çok daha geniş kapsamlı bir mücadele haline dönüşmüş tüm Türkiye işçi sınıfının hep birlikte verdiği mücadelenin bir parçası olmuştur. Bizi yalnız bırakmayacağınıza eminiz.”

LEZİTA GREVCİLERİ’NDEN SENDİKALARA ÇAĞRI: “PROTOKOL DAVETİ BEKLEMEYİN!”

Lezita Grevcileri adına yapılan açıklamada, sendikalara da seslenildi.
Hak-iş başkanının yaptığı konuşmanın takipçisi olacağız denilen açıklamada, DİSK ve Türk-İş başkanlarına da seslenilerek şöyle deniliyor:
“TÜRK İŞ ve DİSK Genel Başkanlarına açık davetimizdir:
Sizi ivedilikle grev alanımıza desteğe gelmeye, bu mücadeleyi ortaklaştırmaya çağırıyoruz. Bu çağrı GREVCİ işçilerin çağrısıdır. Lütfen protokol bir davet beklemeyin. İşçilerin çağrısına kulak verin. Bu çağrıyı lütfen konfederasyonların olağan çağrıları dışında değerlendirin.”

Sosyal ağlarda paylaşın