Kuşatma Altında 7 Saat İşgalcilerle Çatışarak Şehit Düştü

Filistin’de bir direniş destanı daha yazıldı. Filistinli direnişçi Mücahit Bereket Mansur, İsrail kuşatmasında 7 saat direnerek, çatışarak şehit düştü.

Mücahit Bereket Mansur, bu sabah Ramallah yakınlarında İsrail’li işgalci yerleşimcçilerin otobüsüne ve ardından işgal ordusunun askeri araçlarına yönelik silahlı eylem düzenledi.
Eylemin ardından Filistinli savaşçı ile işgalci askerler arasında çatışma çıktı. Mansur, kuşatıldığında bir eve girerek, çatışmayı oradan sürdürdü.

Mansur, çatışmada tek başınaydı ama aslında tek başına değildi.
Okmeydanı’nda tıpkı Mansur gibi, bir eve girerek saatlerce polisle çatışan Sibel Yalçın oradaydı. Bağcılar direnişçileri oradaydı. Sabo orada, Mansur’la omuz omuzaydı. Çaytaşı direnişçileri de yanındaydı Mansur’un. Tupamaroların, Sandinistlerin, Stalingrad’ın ev ev direnen savaşçıları oradaydı.

Mansur burada saatlerce İsrail askerleri ve polisleriyle çatıştı. Çatışmalarda en az 8 işgal askeri yaralandı.
7 saat süren çatışmada işgalci İsrail askerleri, Filistinli savaşçıyı ne öldürebildiler, ne ele geçirebildiler. En sonunda, işgalci İsrail askerleri, ordudan hava desteği istediler ve Mansur, helikopter ve İHA saldırısı sonucunda şehit düştü.


Mücahit Bereket Mansur, Filistin Yönetimi’nin Başkanlık Muhafızları bünyesinde asker olarak çalıştığı, bir süre önce emekli olduğu belirtildi.
Saldırı bölgesinde kendisine mevziler belirleyen Mansur, dürbünlü piyade tüfeğiyle ilk atışını sabah saat 05.15 sıralarında gerçekleştirdi.
İlk eylemi işgalci yerleşimcilere yönelikti. Ardından bölgeye gelen İsrail askerlerine pusu kuran Mansur, İsrail askerleriyle çatışmaya girdi. İşgalci askerler, uzun süre bölgeye yaklaşamadı.
İşgalciler, helikopter ve insansız hava araçlarını yardıma çağırdılar.
Helikoterin açtığı ağır makinalı ateşinden de kurtulmayı başaran Mansur, helikopterden atılan füze sonucçunda şehit düştü.

Sosyal ağlarda paylaşın