Kürtçe konuşan yaşlı adama saldırı dosyası kapatıldı

74 yaşındaki Ekrem Yaşlı’nın ameliyat olan eşiyle hastanede Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğramasına ilişkin soruşturma dosyası jet hızıyla kapatıldı

“Soyut iddialara somut deliller bulanamadı” açıklaması yapılarak kapatılan dosya devletin linç saldırılarındaki sorumluluğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Çanakkale’de, Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğrayan Ekrem Yaşlı’nın dosyası kapatıldı. Valilik ve savcılıktan defalarca yaşlı adama yapılan saldırının kürtçe konuştuğu için yapılmadığını dile getiren açıklamalarda bulundular.

15 Ekim tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde göz ameliyatı olan eşinin refakatinde bulunan Ekrem Yaşlı, başka bir hastanın refakatçisi tarafından darbedildi. Soda şişesiyle kafasına vurularak yaralanan Yaşlı, tüm ifadelerinde ve gazetecilere yaptığı açıklamalarında, “Eşimle Kürtçe konuştuğum için bana saldırdı” demesine rağmen, dosya kapatıldı.

Kapatılmaya Çalışılan Dosyaya Erişim Engeli de Gecikmedi!

Avukatların yaptıkları açıklmaya göre : 17 Ekim tarihinde tarafımıza ulaştırılan vekâletname ile dosyada inceleme yapmak ve delil toplanması taleplerimizi sunmak üzere tarafımızca yapılan başvuruda, dosyanın tamamlanmamış olması gerekçe gösterilerek dosyaya avukat erişimi engellenmiş ancak her nasılsa aynı gün Çanakkale Cumhuriyet Savcılığı tarafından, saldırganın cezai ehliyetinin olmaması gerekçe gösterilerek dosya takipsizlikle sonuçlandırılmıştır.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.