Krizde, Korona’da Zenginler Daha Zengin…

2020`de krize rağmen, zenginler daha da zenginleşti

Birçok insan bu yıl maaşlarını kaybetti. Diğerleri işlerini bile kaybetti. Öte yandan, dünyanın en zenginleri krizde Servetlerini artırabildiler.

Bu fakirleri daha da fakir yapar.

Tesla CEO’su Elon Musk, 2020’de servetini altı kattan fazla artırdı ve Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, Ocak 2020’den bu yana 77 milyar daha zengin oldu. Görünüşe göre pandemi dünyanın en zenginleri için bir engel değil. Raiffeisen Switzerland’ın yatırım Müdürü Matthias Geissbühler, bir röportajda, „Krize rağmen, zenginler daha da zenginleşti. Bu arada, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük ekonomik krizlerden birini yaşamamıza rağmen, İsviçre Frangı cinsinden Dünya Hisse Senedi endeksi yüzde 6 arttı. Yani kriz esas olarak fakirleri etkiliyor“ diyor.

Zenginleşen zenginler;

6: Warren Buffett

Yıldız yatırımcı, bu yıl servetini kaybeden ilk 10 arasındaki tek milyarder. Değer 2,3 milyar dolar düştü. Yıl sonunda toplam: 87 milyar dolar.

5: Mark Zuckerberg

Facebook’un kurucusu, varlıkları 100 milyar dolardan fazla olan endekste sadece beş kişiden biridir. Yıl sonunda toplam 103 milyar dolar.

4: Bernard Arnault

Lüks şirket Lvmh Başkanı bu yıl 9,3 milyar dolar kazandı. Ancak bu, toplam varlıklarının yüzde 10’undan daha azdır. Yıl sonunda toplam 115 milyar dolar.

3: Bill Gates

Microsoft’un kurucusu da bu yıl servetini daha da artırmayı başardı-18 milyar dolar. Yıl sonunda toplam 131 milyar dolar.

2: Elon Musk

Tesla hisseleri bu yıl mutlak bir yükselme sagladı. Şirketin kurucusu Elon Musk, servetini altı kattan fazla 140 milyar dolara çıkarmayı başardı. Yıl sonunda toplam: 167 milyar dolar.

1: Jeff Bezos

Amazon’un kurucusu dünyanın en zengin adamı bu yıl servetini 77 milyar dolar artırdı. Yıl sonunda toplam 192 milyar dolar.

Raiffeisen Switzerland’ın yatırım Başkanı Matthias Geissbühler, kriz yoksul insanları, varlıklarını yatırım yapanlardan çok daha fazla etkiliyor diyor.

(Basın Adası’ndan alınmıştır.)

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.