Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı Kuruldu…

AKP’NİN KRİZ KORKUSU!..

Cumhurbaşkanlığı’na bağlı İletişim Başkanlığı’na bağlı olarak Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı kurulduğu açıklandı.

“Kriz”, AKP’nin en büyük korkusu.  

AKP, Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı ile, korkusunu kurumlaştırmış oldu. 

Resmi Gazete’nin 18 Eylül tarihli sayısında yer alan ve 14 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde değişiklik yapan kararnameye göre, Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı, şu görevi yerine getirecek: 

“Türkiye’ye karşı yürütülen psikolojik harekât, propaganda ve algı operasyonu faaliyetlerini belirleyerek her türlü manipülasyon ve dezenformasyonla mücadele edilmesi”. 

Başkanlığın görev(!) alanı çok geniş. Savaş tehdidi, savaş hali, herşey Kriz Yönetim Dairesine bağlanmış. Daire, “kriz, afet, olağanüstü hal dönemleri ile yakın savaş tehdidi, seferberlik ve savaş halinde devletin belirlediği hedeflere ulaşmak için stratejik iletişim ve kriz yönetimi faaliyetlerini” yapacak 

KRİZ BÜYÜK!

KRİZ YÖNETİMİ ZOR!

AKP yönetiminden önce de, AKP iktidarı boyunca da bir çok kriz yönetim yasaları çıkarıldı, kriz yönetimi masaları, komisyonları kuruldu. AKP iktidarının ikinci yarısında bu yasal düzenlemeler ve kurumlar daha da artı. 

Çünkü, kriz derinleşti, yaygınlaştı, AKP’nin krizlerden korkusu büyüdü. 

AKP iktidarı, bizzat iktidar sözcülerinin açıklamalarına göre bugüne kadar özellikle üç kriz karşısında çok zorlandılar; 

15 Temmuz darbesi, 

Savcı Kiraz eylemi, 

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesi. 

Tabii bunların dışında da, Haziran ayaklanmasından AKP yöneticilerine yönelik para operasyonuna kadar, Berkin Elvan’ın cenazesinden Yüksel Direnişine, Suriye politikasının iflasına kadar, AKP’yi zorlayan bir çok “kriz” yaşandı ve yaşanıyor.

Bunlarda AKP, kelimenin tam anlamıyla “öldü öldü dirildi.” 

Bu nedenle AKP hemen her olayda, ya “ayakkabı kutularındaki paraların açığa çıkacağı” kabusunu, ya Haziran ayaklanması kabusunu, “darbe kabusunu” görüyor. 

Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı işte bu kabusu ifade ediyor. 

Peki bu Daire, AKP’nin kriz korkusuna çare olur mu?

Olabilir?

Mezardan geçerken, ıslık çalmak, sorunu ne kadar çözerse, bu Daire de o kadar yararlı olacaktır. 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.