Kozağaçlı ve Timtik’in Davası 5-7 Ocakta!

ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın ve Barkın Timtik’in tutuklu olarak yargılandıkları davanın duruşması 5-6-7 Ocak’ta SİLİVRİ HAPİSHANE KAMPÜSÜ DURUŞMA SALONU’nda görülecek.

Halkın Hukuk Bürosu tarafından bir açıklama yapılarak “Halkımızı ve meslektaşlarımızı 3 gün boyunca Halkın Avukatlarına Özgürlük istemeye davet ediyoruz.” denildi.

Hukuksuzluklarla Dolu Dava Süreci

5-6-7 Ocak tarihlerinde yapılacak olan duruşma, aslında 2013 yılından bu yana süregelen bir davanın devamı. Muhtemelen de son aşaması. Bu duruşmada “karar” açıklanması bekleniyor.

2013 yılının Ocak ayında ÇHD üyesi 15 avukat hakkında yakalama kararı verildi.

Halkın Hukuk Bürosu polis tarafından basıldı. Savcı nezareti olmadan bürodaki bütün dijital materyallere el konuldu. Aralarında ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu 9 avukat tutuklandı.

12 Eylül 2017’de ÇHD üyesi 20 avukat hakkında yeni bir soruşturma daha başlatıldı ve tutuklu avukat sayısı 17’ye yükseldi.

Bir Günlük Tahliye

22 Mart 2018’de tutsak 20 avukat hakkında dava açıldı. 10-14 Eylül 2018 tarihinde yapılan duruşmada tüm tutuklu avukatlar hakkında tahliye kararı verildi. Mahkeme “her bir sanık için dosyadaki mevcut delil durumu, suç vasfının değişme ihtimali, sanıkların savunmalarının alınmış olması ve sanıkların avukat olması, tutuklamanın tedbir olması, tutuklulukta geçen süre ve bu aşamada adli kontrol hükümlerinin uygulanması ile yargılamada amaçlanan tedbirlerin sağlanabilecek olması”nı dikkate alarak bu kararı verdi.

Ama polisin ve iktidarın müdahalesiyle bu karar BOZDURULDU.

Önce tahliye kararına rağmen, avukatların Silivri Hapishanesi’nden çıkışına 8 saat boyunca izin verilmedi. Avukatlar sabaha karşı ıssız bir tarlaya bırakıldılar.

Sonra, polis müdahalesiyle 15 Eylül’de AYNI MAHKEME TARAFINDAN 7 avukat hakkında tekrar tutuklama kararı çıkarıldı. Avukatlar tekrar tutuklanırken, mahkeme üyeleri de “tahliye!” kararı verdikleri için cezalandırılıp sürgün edildiler.

19 Mart 2019’da ise, halkın avukatlarına toplam 159 yıl hapis cezası verildi.

İstinaf kararına karşı yapılan temyiz başvurusu Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından reddedildi ve Ezgi Çakır, Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik dışındaki avukatlara verilen hapis cezaları onandı.

Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik için ise dosya, İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılama ile birleştirildi.

Devam eden dava işte bu davadır ve böyle bir hukuksuzluk sürecinin devamıdır.

Sosyal ağlarda paylaşın