Konya Valisi Toprak’tan Öğretmenler Günü’nde öğretmene hakaret!

Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongrede Toprak, bacak bacak üstüne atan bir öğretmene “Sen öğretmen misin birader?” diyerek şunları söyledi:

“Öğretmen gibi otur da bir görelim. Allah Allah… Böyle güzel duygularla geliyoruz, güzel hareketlerle karşılaşmak isteriz. Ayağını dikip de valinin karşısında oturmak değil. Allah’ım ya Rabbim ya… Bu kadar eğitim ordusunu geliyorsun burada rencide ediyorsun, beni değil, arkadaşlarını rencide ediyorsun. Biz hala ilkokul öğretmenimizin bize söylediği hareketle hayatımızı devam ettiriyoruz ve öyle öğretmenler görmek istiyoruz.”

Sözde öğretmenler günü… bir öğretmenin karşısında bacak bacak üstüne atmasına dahi tahammül edemiyor AKP’nin valisi. Nasıl öğretmen istediklerini ülkemizin eğitimini getirdikleri noktaya bakınca görmek mümkün.

El pençe divan duran, önünü ilikleyen, yağcılık yapan şükretmeyi öğreten öğretmenler AKP’nin Türkiye’sinde en ideal öğretmen tipi.

Onlar Fakir Baykurt’un ” Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz, öğretmen ders verir” sözüyle özetlediği öğretmeni istemez elbette…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.