Koçak Şehit Düştü. ÖFKE AYAKTA

Mustafa Koçak’ın Şehit düşmesinden sonra Türkiye’de ve Avrupa’nın bir çok yerinde eylemler yapılmaya başlandı. 

Avrupa’da konsolosluk önlerine çağrı yapılırken, bir çok yerde pankartlar asılmaya başlandı, yazılamalar yapıldı. 

Öfkenin hedefinde yine öncelikle Türkiye konsoluslukları vardı. Elimize ulaşan ilk bilgilere konsoosluklar önünde şu eylemler yapıldı:

Berlin Halk Cephesi Konsolusluk Önünde

Berlin polisinin keyfi yasak uygulamasına rağmen T.C. konsolosluğunun önünde eylem yapıldı.

Almanya Frankfurt Konsolosluğu önünde Eylem

Halk Cepheliler ve Grup Yorum gönüllüleri, Frankfurt konsolosluğu önünde de eylemdeydiler. Saat 14.00 sıralarında yapılan eylemde Helin ve Mustafa koçak’ın katilinin AKP olduğu belirtildi. 

Düsseldorf Konsolosluğu önünde Eylem

Grup Yorum gönüllülerinin ve Halk Cephelilerinin AKP’yi protesto için gittiği yerlerden biri de Düsseldorf konsolosluğu oldu. Eylem yapılan yerde duvara da “Mustafa Koçak Ölümsüzdür! Katil AKP” yazıldığı görüldü. 

Stutgart Türkiye Konsolusluğu Önünde Eylem

15.30 sıralarında da Almanya Stutgart’taki konsolosluk önünde eylem yapıldı. 

Karlsruhe Türkiye Konsolusluğu Önünde Eylem

Halk Cepheliler, AKP’li lanetmek için Karlsruhe konsolusluğu önüne gittiler. Halk Cephelilerin kızıl bayraklarıyla konsolosluk karşısında durduğu eylemde AKP’yi lanetleyen sloganlar atıldı. 

İsviçre’den Konsolosluk Önüne Çağrı

İsviçre Halk Cephesi tarafından yapılan açıklamada “zulme karşı direnişin adı, zaferimizin muştusu oligarşik diktatörlüğün temelini 297 gün durmadan sarsan yiğit sana söz bırakmayacağız hesabını mahşere! Acımız kadar acımasız olacağız katillere ahımız kadar adaletli!” denilerek, “Bugün 24 Nisan 2020 Tarihinde Saat 18.00’de Zürich T.C. Konsolosluğu Önünde Olalım Katilleri Teşhir Edelim.“ çağrısı yapıldı. 

Avusturya’da Konsolosluk Önüne Çağrı

Avusturya Halk Cephesi de Koçak’ın şehit düşmesi üzerine yaptığı açıklamada, Katih AKP’den hesap sormak için 24 Nisan 2020 Tarihinde Saat 16.00’da Konsolosluk önünde olma çağrısı yaptı. 

Belçika Brüksel Konsolosluğu Önüne Çağrı

Belçika’da 16.30’da Brüksel’deki Türkiye konsolosluğu önüne çağrı yapıldı. 16.30 için yapılan çağrıda Mustafa’nın katilinin AKP olduğu belirtilerek, AKP’nin Helin’in Mustafa’nın hesabını vereceği belirtildi. Açıklamada, “Mustafa adalet mücadelesinin sembolü oldu. Artık o bizim onur ve Adalet savaşımızın bayrağıdır” denildi.  

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.