Kızılay İçecek’te GREV Başladı…

Kızılay İçecek Erzincan Fabrikası işçileri, düşük maaş zammı dayatması ve özlük haklarında istedikleri iyileştirmenin yapılmaması nedeniyle greve başladılar.
Dün, 1 Şubat akşam saatlerine fabrika önünde toplanan işçiler, grev başlattıklarını ilan ederek bir açıklama yaptılar.

İşçiler adına konuşan Okan Şahin şöyle dedi:
“2019 yılında… Anonim şirkete geçiş yaparken bütün haklarımızla geçiş yapılacağı, haklarımızın kaybolmayacağı söylendi. Geçiş yaptıktan sonra bazı ek gelirlerimiz vardı bizim. Performans paralarımız, giyim yardımlarımız, başarı primlerimiz vardı. Bu haklarımız verilmez oldu.”

Şahin, konuşmasının devamında neden eyleme başladıklarını şöyle açıkladı:
“… hakkımız olan ödemeler yapılmadıktan sonra bize sözleşme imzalattırıldı geriye dönük olarak… Bugün Erzincan ve Afyon olarak fabrika müdürlüğünde arkadaşlarımız toplandı. Orada da yöneticilerimizle görüştüler. Yöneticiler bizim isteklerimize karşılık vermediler. Bizim taleplerimize herhangi bir şey yapmayacaklarını ilettiler. Biz de bundan dolayı haklarımızın iyileştirilmesi adına bu şekilde eyleme başladık.”

“Mesai yapın dediler mesai yaptık, izinsiz çalışın dediler izinsiz çalıştık, yaz döneminde kesinlikle yıllık izinlerimize çıkamadık, gereken neyse yapılsın artık. … Haklarımızı talep ediyoruz. Sonuna kadar

Sosyal ağlarda paylaşın