Kırıklar Önü Adalet Nöbeti 25. Gün

ADALET TALEBİN’NİN 25.NÖBET GÜNÜ İZMİR KIRIKLAR F-TİPİ ÖNÜNDE YAPMIŞ OLDUĞUMUZ RÖPORTAJI YAYINLIYORUZ:

Gerçek Haber Ajansı Muhabiri 279 gündür ölüm orucunda olan ve zorla müdahale edilen Mustafa Koçak’ın ailesini adalet talebinin 25. gününde Kırıklar F-tipi hapishanesi önünde ziyaret etti ve bir röportaj gerçekleştirdi.

GHA Muhabir: Ne için buradasınız? Neyin mücadelesini veriyorsunuz?

Mutafa Koçak’ın Babası Hasan Koçak:

Mustafa için adalet bekliyoruz; Mustafa buraya zorla getirildi, ona zorla müdahale edildi, işkence yapıldı. Mustafa’ya çok zor şeyler yaşattılar ama biz bunun peşindeyiz aile olarak. Hiç bir geri adım atmayacağız oğlumuzu alana kadar direneceğiz çünkü Mustafa gururlu ve mesnetli bir kişi.
Mustafa itirafçı olmadığı için, bir itirafçının lafıyla hiç bir somut delil olmadan ağırlaştırılmış müebbet artı 42 YIL ceza verilmesi gerçekten bizi derinden üzdü.

Çünkü Mustafa Vatan Haini değil. Mustafa da ülkesini seviyor. Biz hala Mustafa’nın vergi borçlarını ödüyoruz. Biz Mustafayı alacağız hangi şartla olursa olsun alacağız. Mustafa tekrar yargılanmak istiyor, tarafsız bir yargı istiyor. Bu haksızlığa karşı ölüm orucu yapıyor. Biz gece gündüz bu ceza evinin önünde bekliyoruz.

İzmir halkından şunu bekliyorum, İzmir Büyük şehir belediye başkanından; İzmir ilçe başkanlarından yanımıza gelsinler yanımızda dursunlar yani bize bir destek olsunlar bir sorsunlar neden burdasınız ne için burdasınız. Virüs diyorlar ne virüsü ya „EN BÜYÜK VİRÜS BERK ERCANDIR“ çünkü bu insanları o yaktı.

Ağır büyük silahlarla ve bombalarla yakalanan bir kişi olan Berk Ercan bugün dışarıda İtirafçı olduğu için rahat yaşıyor. Biz Berk Ercan’ın ifadesini kabul etmiyoruz. Mustafa hakkında en ufak bir delil olmadığı halde Mustafa‘ya iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve artı 42 yıl ceza verdiler.
279 gündür Mustafa ölüm orucunda. Oğlumuz artık gezemiyor, yürüyemiyor sakat mı felç mi belli değil. Mustafa müdahaleden sonra zaten böyle oldu. Acaba müdahale ederken oğlumuzu sakat mı bıraktılar?
Biz bunu bilmiyoruz.

Şakran ceza evi müdürü, şakran ceza evi doktorları Müdahale eden doktorlar, hemşireler de yargılanması lazım.

GHA Muhabir: Zorla müdahaleden sonra sağlık sorunları nedir?


Mustafa’yı zorla müdahale sonrası sadece bir kez göre bildik oda kapalı görüştü.Gözlemlediğimiz sorunlar:
-Yürümez haldeydi

Konuşamıyordu

Ayakları 45-46 numaralı terliğe girmiyordu

Sağ kolu her taraf simsiyah serum yerleri belli oluyordu
Mustafa zorla müdahale öncesi kendi halinde spor yapıyor hareket ediyordu şimdi hiç bir şey yapamıyor göğüs kısmından sonrasını hareket ettiremiyor.

Korkuyorum ki cenazesini bile bize vermeyecekler bunu da yapar bunlar. Helinin cenazesini gördük ne zor şartlarla defnettiler. Biz böyle bir adaleti istemiyoruz biz buraya oğlumuzu kefenle almaya gelmedik.
İnsan gibi insanca almaya geldik kendi imkanlarımızla talepleri kabul edildikten sonra tedavi ettireceğiz.

-Sivas’ta insanları diri diri yakanları affetiniz bir papazı affetiniz çıkartınız. 37 kişi yaktı, mağdur etti insanları o affediliyor da Mustafa‘yı mı adil yargılayamıyorsunuz? MUSTAFA’NIN TEK SUÇU ADALET İSTEMEK. “Eğer Mustafa ölürse bizde ölürüz!“ Biz Mustafa’nın arkasındayız.


ADİL YARGILANMAK HER İNSANIN EN DOĞAL HAKKI MUSTAFA’NIN DA ADİL YARGILANMA HAKKI VAR:


GHA Muhabir: Mustafa‘nın en küçük kız kardeşi yetkili kişilerle görüşme sağlamak için İzmir Belediyesine gitti buradan bir sonuç alınabildi mi?’


Bize bir destek çıkmaları için çağrıda bulunduk. Biz 25 gündür burada mağduruz.

Belediyenin bir sürü imkanları var seçim dönemi olsa evini bulurlar, adresini bulurlar insanları bulurlar konuşurlar. Ben İstanbul’da Chp üyesiyim, üye olmasam bile biz burda insanız. İnsan olarak buraya gelmeleri lazım. Bu insanları görmeleri lazım. Koskoca İzmir Belediyesi bizi 25 gündür görmüyor.


GHA Muhabir: İzmir Cumhuriyet Halk partisinin kalesidir en çok milletvekileri çıkardığı ildir şu ana kadar tam 25 gündür burdasınız. Sizi arayan sizin sıkıntılarınızı ihtiyaçlarınızı dinleyen İzmir milletvekili yada İzmir büyük şehir belediyesi Cumhuriyet halk parti ilçe belediyelerinden sizle iletişime geçen biri oldu mu?


Olmadı.
Zamanımız yok diye hiç bir Milletvekili gelmek istemiyor. Mustafa’nın yanına gitmeleri gerekiyor. Bunlar millet vekili yani milletin vekili bunların gelmesi lazım bizi dinlemesi lazım gerekirse bir heyet kurmaları lazım. Mustafa‘nın yanına gitmeleri lazım onu dinlemeleri lazım. Ben buradaki İzmir Milletvekillerine, büyük şehir belediye başkanına sesleniyorum gelsinler biz insan yemiyoruz bizde insanız bizde bu vatanın insanlarıyız bizde oyumuzu kullanıyoruz kimse bizi vatan haini ilan etmesin sizin sevdiğiniz kadar hatta daha fazla seviyoruz vatanımızı.


Mustafa’yla ilgili talepleriniz nelerdir


Annesi:


BENİM TALEPLERİM ŞUDUR BİR MİLLETVEKİLİNİN EVLADI 290 GÜNDÜR AÇ KALIRSA NE YAPABİLİR?

Bir Anne bir Baba ne yapabilir? Evladı bir gün yemek yemezse yavrum niye yemek yemedin benim evladım 290 gündür aç. ADALETE AÇ! Adalet istiyor başka bir şey istemiyor. Ben bu Milletvekilerine, adalet bakanına, Cumhurbaşkanına sesleniyorum evlatları aç olursa ne yaparlar? Benim evladım aç adalete aç! Gazeteciler, Milletvekiler vs gelsinler ve bana uzaktan sorsunlar neden buradasın? BENDE DİYEYİM Kİ BENİM OĞLUM ADALETE AÇ!

Ben adalet istiyorum benim canım çok yanıyor. Bir Anne olarak herkese sesleniyorum: Milletvekillerine, Cumhurbaşkanına, Adalet bakanlığına, Gazetecilere herkesi buraya davet ediyorum. Gelsinler.. Belediye başkanları gelsinler. Bütün Annelere bütün halka sesleniyorum evladımı bana versinler! Mustafamı versinler İbrahimi versinler bunları yeniden yargılasınlar. Helin öldü. HELİN ÖLDÜ! Ama bugün avukatlarımızda açlık grevini ölüm orucuna çevirdiler onlarında aileleri var ben onlar içinde sesleniyorum herkes için…

Mustafamı versinler oğlum hissetmiyor oğlumun sakatlığını da istiyorum ben ona bakarım onun altını ben değiştiririm ne olur oğlumu versinler. Oğlum çok işkence görüyor iki üç senedir oğlum devletin elinde işkence görüyor. Mustafamı verin ben yalvarıyorum Mustafamı verin.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.