Kendilerine 1 Milyon 163 Binlik Kahvaltı İşçiye 2324 TL Asgari Ücret

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk adeta dalga geçerek “‘İşçilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz’ sözümüzü de oy çokluğuyla sağladık” diyerek  duyurdu 2020 yılının asgari ücret rakamını.  2324 TL!

Daha geçen hafta Erdoğan’ın nikahlı karısı olmanın dışında hiç bir vasfı bulunmayan Emine Erdoğan sarayda tertiplediği kahvaltı programında 50 kişi için 1 milyon 163 bin TL harcadı.

Ne hakla?

Hangi vasıfla?

Kimin parasıyla?

Asgari ücreti belirleyen, ülkenin her yerini talan eden doymak bilmez AKP iktidarı olunca sonuç emekçilerin yüzünü güldürmez.

Bakın Asgari Ücret Tespit Komisyonu kimlerden oluşuyor?

Komisyon, TC Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın belirleyeceği üyelerden birinin başkanlığında;

-TC Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 2 temsilci, TÜİK temsilcisi, Kalkınma Bakanlığı temsilcisi ve Hazine Müsteşarlığı temsilcisi,

-Bünyesinde en çok işçiyi bulunduran en üst işçi kuruluşunun değişik işkolları için seçeceği beş temsilci,

-Bünyesinde en çok işvereni bulunduran işveren kuruluşunun değişik işkolları için seçeceği beş temsilci olmak üzere 15 üyeden oluşur.

15 üyelik komisyonda işçiyi temsil eden 5 kişi var. (onların da ne kadar işçiyi temsil ettiğini tüm emekçiler iyi bilir).

Görgüsüzce, yoksul halkın gözüne sokarcasına yaşadıkları lüks hayatlar bir yanda, evine bir lokma ekmek götürmek için gün doğumundan gün batımına çalışmalarına rağmen yoksulluk içinde yaşamaya mahkum edilen milyonlarca emekçi.

Kendilerine gelince  bir kahvaltıya 1milyon 163 bin TL harcarlar, milyarlarca TL saraylar yaptırıp, milyonlarca liraya -yüzlerce araçları olmasına rağmen-  lüks arabalar alırlar ama emekçiye gelince kaynak bulamazlar!

Asgari ücretle yaşamak zorunda olan 8 milyon insan, aileleri ile birlikte 20 milyondan fazla halka verilen 2324 TL’lik ücret  “aç kalın” demektir.  

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.