Kayseri’de İbrahim’in Cenazesine Saldırı: “Gömseler bile çıkarır, yakarız…”

Dün ilk olarak polis İstanbul Gazi Cem Evi’ndeki cenaze törenine gaz bombası atarak, kapıları kırarak ve sonrada İbrahim’in cenazesini kaçırarak saldırı düzenledi. Cenazeyi Kayseri’ye kaçırıp getiren polis Kayseri Belediyesi’nin emriyle aile mezarlığına defnedilmesine izin vermedi. Bu sıralarda ise Kayseri Ülkü Ocakları mensubu faşist çeteler tarafından cenazenin defnedilmesi engellenmeye çalışıldı.

Yer değişsede AKP´nin zulümü değişmiyor.

İbrahim’in 30 kiloluk bedeni ne kadar da korkutuyor faşistleri.

8 Mayıs gece 23:00´den sabah saat 04:00´e kadar engellemeleri sürdüren Kayseri Ülkü Ocakları mensubu faşist çeteler tehtitler savurdular. Kayseri Başakpınar´da süren bu saldırı önlenebilirdi. Aralarına katılan MHP milletvekili Baki Ersoy şu sözleri ile faşistliğini bir kez daha gösterdi:”Cenaze Başakpınar’a defnedilmeyecek”.

Baki Ersoy’a ve orda bulunan polislere sormak gerekiyor nerede sosyal mesefa ve nerede sokağa çıkma yasağı kuralı ?

İbrahim’in cenaze törenine Gazi´de izin vermeyenler bu faşist çeterlere ne yapacak ?

Baki Ersoy’a da gözaltı olacak mı veya para cezası kesilicek mi ?

İbrahim defnedilmesini engellemeye çalışan kendilerini Ülkücü olarak gören faşist çetelerin videoları sosyal medyada kısa sürede yayımlandı. Videolarda dikkat çeken ise çoğunluğun çok genç bir kesimden oluşması. Bir genç: “Gömseler bile çıkarır, yakarız…” sözleriyle AKP faşizminin Türkiye’sini apaçık göstermektedir.

Kamuoynuna ve yetkililere soruyoruz; “Gömseler bile çıkarır, yakarız…”; Size ne hatırlatıyor? Bir tehtit değilmidir ? Soruşturma açacak mısınız ?

8 Mayıs sabahı Gazi´deki cenaze törenini, kamu güvenliği gerekçesiyle saldırarak ve gözaltılarla dağıtan polis, peki ya Kayseri’de yaşananlar? Açıklayabilir mi yetkililer ?

Yoksa Kayseri’de kamu güvenliği önemli değil mi ?

Nazım Hikmet diyor ki:

” Hava Kurşun gibi ağır. Bağır, bağır, bağırıyorum!

Dün geceden elimize ulaşan videoları paylaşıyoruz.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.