Kayseri faşist çeteler: “Polis gider gitmez mezardan çıkarıp ortada yakacağız”

Başakpınar mahallesinde, sokağa çıkma kısıtlamasının bitmesi ve faşist çetelerin kışkırtması üzerine, Gökçek’in cenazesi için 11 Mayıs sabahı yeniden provokasyon gercekleşti. İbrahim Gökçek, Halef Hoca Mezarlığına defnedilmişti. Faşistlerin kışkırttığı grup “Polis gider gitmez mezardan çıkarıp ortada yakacağız” diye konuşmaya devam ediyor.

Bu; faşizmin, Grup Yorum’un direnişi karşısında düştüğü acizliğidir. Oradaki kandırılan, aldatılan insanlardır. İbrahim Gökçek bu halkın onurlu evladıdır.

Sosyal medyada hızla yayınlan videoda geçen konuşmalar şu şekilde:

“Burada bu cenazeyi istemiyoruz. Burada benim babam yatıyor, şehidim yatıyor ben bu mezara giremiyorum. Girmek de istemiyorum. Biz bunu hiç bir zaman istemiyoruz. Biz burada terörist de istemiyoruz, sempatizanını da istemiyoruz. Terör yanlısı müzik yapanı da istemiyoruz. Bizim için teröristtir yani. Ama bize şöyle diyorlar sizi namlularla sustururuz. Ama bizi susturamazsınız. Biz Türklüğümüzle varız. Burayı sabaha kadar polis bekleyemez. İlla bırakacak. Gittiklerinde biz onu çıkaracağız. Ortada yakacağız. Buraya gömmelerinin amacı her ölüm yıldönümünde burada eylem yapacak şerefsizler. Gözümüzün önünde vatanı bölecekler. …Elimizden gelen neyse yapacağız. Bunu buradan kaldıracağız. Ben yarın gideceğim. Kaymakamına valisine gerekiyorsa gideriz. Onun pis leşi yoksa bu meydanda sallanır. Polislerin beklemesine hiç gerek yok. Burada aşşağılık biri için 5 kişi bekliyor.”

Grup Yorum: “Çekin o kirli ellerinizi mezardan ve İbrahim’den!”

İbrahim Gökçek’in mezarına yeni bir saldırı girişiminin ardından Twitter’de “#İbrahimiMezarındaRahatBırakın” başlatılan hastag Türkiye gündemine girdi.

Grup Yorum da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda, “Siz vatanseversiniz öyle mi? o yüzden vatanlarını parsel parsel satanları destekliyor TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE konseri vermek için ölümsüzleşen birini mezarından çıkarıp yakmak istiyorsunuz… Çekin o kirli ellerinizi mezardan ve İbrahim’den! Soruyoruz? Bizim arkadaşımızın defni sırasında şarkı söylememiz tehlike sayıldı ve gözaltına alındık…’Çıkarır yakarız’ diyenler tehlike teşkil etmiyor mu?” ifadelerini kullandı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.