Katliamlar ABD’nin ‘kırmızı çizgisi’ni geçmedi.

Beyaz Saray Danışmanı Kirby “Refah’tan hafta sonu gelen görüntüler içler acısı ve korkunç” deyip ekledi: ‘Nüfusun yoğun olduğu yerlere kapsamlı saldırı’ şeklindeki ABD’nin ‘kırmızı çizgisi’ni geçmedi.
İsrail’in aylardır Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği pervasız katliamda bu gücü kimden aldığı ile ilgili gün geçmiyor ki ABD’den haber çıkmasın. Filistin halkının gerçek katili: ABD

Katil ABD’nin ikiyüzlü sözcüsü Kirby, İsrail ordusunun hafta sonu Refah’taki çadır kampına yönelik hava saldırısında aralarında çocukların da olduğu çok sayıda sivilin öldürüldüğünü ve bunun “yürek burkan” görüntülere neden olduğunu söyledi.
Aynı John Kirby, aynı basın toplantısında ABD Başkanı Joe Biden’ın daha önce “İsrail Refah’a girerse silah yardımını durdurabiliriz” şeklindeki kırmızı çizgisinin aşılıp aşılmadığıyla ilgili kendisine yöneltilen sorulara “İsrail’in son hava saldırısı, nüfusun yoğun olduğu yerlere kapsamlı bir saldırı” şeklindeki ABD’nin “kırmızı çizgisini geçmedi” şeklinde yanıt verdi.

ABD’nin kırmızı çizgisinin ne olduğunu tüm dünya halkları bilir. Yüzbinler, milyonlar kana doymayan ABD emperyalizmi için önemli değildir. Katliam konusunda kırmızı çizgisi, sınırı yoktur. Zaten o yüzbinlerin milyonların kanını döken kendisidir. Filistin halkının kanını döken de ABD’dir. İsrail ABD’nin tetikçisidir. Sürekli olarak benzer açıklamalar yaparak dünyaya Filistin halkının kanını döken “İsrail’e kimse dokunamaz, arkasında ben varım” der.

Sosyal ağlarda paylaşın