Katillere AKP’nin Yargısından Beraat

JİTEM davası olarak bilinen Ankara ve çevre kentlerinde öldürülen 19 kişiye ilişkin Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 23. duruşmasında, aralarında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın da bulunduğu tüm sanıklar hakkında beraat kararı verildi.

Halkın çocuklarına ispatsız, kanıtsız , delilsiz, göstermelik mahkemelerde onlarca yıllara varan, müebbet cezalarını hiç çekinmeden veren faşizmin mahkemeleri, Mehmet Ağar gibi elinde yüzlerce insanın kanı olan katiller beraat ettiriliyor. Üstelik bu katillerin suçlarını sadece tüm dünya bilmiyor, birbirlerine düştükleri dönemlerde kendi itirafları ile de suçları sabitlenmiş durumda iken.

Eski İçişleri Bakanı ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, bağzı eski özel harekat polisleri ve “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın da arasında bulunduğu 19 sanığın yargılandığı davada mahkeme heyeti, Yeşil adıyla bilinen Mahmut Yıldırım’ın dosyasını ayırarak sanıkların tamamının hakkında beraat kararı verdi.

Mahkemenin beraat kararı verdiği sanıklar şöyle:

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin, MİT’çi eski Yarbay Korkut Eken ve özel harekat timi polisleri Ayhan Çarkın, Ayhan Akça, Ziya Bandırmalıoğlu, Ercan Ersoy, Ahmet Demirel, Ayhan Özkan, Seyfettin Lap, Enver Ulu, Uğur Şahin, Alper Tekdemir, Yusuf Yüksel, Abbas Semih Sueri, Lokman Külünk, Mahmut Yıldırım, Nurettin Güven, Muhsin Korman.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.