Katil Siyonist İsrail Son 24 Saatte 107 Filistinliyi Katletti

Ortadoğu (GHA)

Katil Siyonist İsrail devleti Filistin halkını katletmeye devam ediyor. Son 24 saat içinde Siyonist İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılarda 107 Filistinli katledildi ve 145 kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail işgalcilerinin Gazze Şeridi’nde son 24 saat içinde 9 katliam gerçekleştirdiğini ve bu saldırılarda 107 kişinin şehit olduğunu, 145 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Bakanlık, bugün yaptığı açıklamada, “Gazze Şeridi’nde devam eden işgal saldırısının 136. gününde ölenlerin sayısının 29 bin 92 şehit ve 69 bin 28 yaralıya yükseldiğini” belirtti. Ayrıca, işgalcilerin ambulans ve sivil savunma ekiplerinin onlara ulaşmasını engellediği için birçok kurbanın enkaz altında veya yollarda kaldığını ifade etti.

Bakanlık ayrıca, işgal güçlerinin Nasır Tıp Kompleksi’ni askeri kışlaya çevirerek 136 hasta ve 25 sağlık personelinin hayatını tehlikeye attığını vurgulayarak, işgalin komplekse insani ve tıbbi yardım getirmeyi reddetmesi nedeniyle elektrik, su, yiyecek ve oksijen eksikliği yaşandığını ve zor vakalara yönelik tedavi imkanlarının bulunmadığını ifade etti.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın