“katil neden bu kadar rahat”

Onur Gencer, 20 yaşındaki Deniz Poyraz’ı hunharca işkence ederek katletmişti. Dün görülen mahkemesinde Onur Gencer mahkeme salonuna geldiğinde rahat neşeli tavırları ile dikkat çekti. Jandarmalar ile samimi pozlar veren katil Onur Gencer’in duruşmasına polis silahları ile girdi.

Katil Gencer verilen arada Deniz Poyraz’ın kardeşine küfür etti, avukatlara ve seyircilere provokatif hareketler yaptı.

Avukatların ve izleyenlerin tepkisine yol açan bu duruma avukatlar “katil neden bu kadar rahat” sorusunu sordu.


Evet. Katiller neden bu kadar rahat sorusunun cevabı aslında asıl katilin kim olduğunda gizli. Çünkü katil Onur Gencer devlete güveniyor. Onur Gencer gibi katilleri, tecavüzcüleri, sapıkları, hırsızları, uyuşturucu kaçakçılarını, pezevenkleri koruyan devlettir bu rahatlığı veren. Ve bu güvendir bu katliamları yaptıran.

Devlet kimi zaman direk kendi örgütler benzeri katliamları. Devlet kendisinin örgütlemediği katliamlarda ise yarattığı hava, atmosfer ve cezasızlık garantisi ile tüm katliamların, tecavüzlerin, uyuşturucu kaçakçılığının, kadın cinayetlerinin asıl sorumlusudur.

Onur Gencer’in  için girdiği HDP İzmir il binasında tek başına bulunan Deniz Poyraz’ın önce, ayaklarına sıkarak işkence etti. Avukatı Türkan Aslan, Ölü muayene tutanağında Deniz’in kafatasının sağ tarafında 7-8 cm’lik düzgün hatlı bir kesik var. Ayrıca kaburgalarında kırıklar, iç organlarında ise zedelenme var” dedi. Bunlar yaşandığı esnada dışarda polis çadırı da vardı. Binanın önüne katliam yapmak için içi silah dolu olduğu siyah çantasıyla taksiden inerek elini kolunu sallayarak geldiğinin görüntüler basına yansıdı. Normalde HDP binasının önünde sinek uçsa harekete geçen polis katilin gelişini görmezden gelmiş açıkça. Bunların dışında ise Onur Gencer katliamı gerçekleştirmek için yaptığı istihbarat çalışmaları süresince İzmir valisinin yönetim kurulu başkanlığı yaptığı  Balçova Termal Otel’inde kalması Deniz Poyraz’ın kim tarafından kurulduğunu, gerçek katilin kim olduğunu gösteriyor : DEVLET !

AKP faşizmi özellikle bu şekilde istihbarat açıkları vererek katliamın kendisinin örgütlediğini de göstermek istemiştir. AKP katliamı kendisinin yaptığını açık açık göstererek karşıtlarına, rakiplerine ama asıl olarak komple halka gözdağı vermek istemiştir.  Mahkeme salonunda da katilin böyle rahat davranmasını sağlayan, tamamıyla bu gerçektir.

Sosyal ağlarda paylaşın