Katil İsrail, Lahey’de Yargılanıyor

Avrupa (GHA)

İşgalci İsrail’in Filistine yönelik yaptığı saldırılarda katlettiği onlarca masum kadın ve çocuk için Lahey’de yargılama başlatıldı.
Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’nda başlayan davada,Siyonist İsrail devletinin kadın erkek demeden insanları katlettiği katliamlardan dolayı yargılanacağı söyleniyor.

İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria, Gazze Şeridi ve Doğu Kudüs’teki eylemlerine karşı argümanlarını sunacağı öğrenilirken, davacı taraf da İsrail’in soykırımın yaptığını kanıtlamaya çalışacak.

Duruşma Filistin Yönetimi Dışişleri Bakanı Riyad El Maliki’nin konuşmasıyla başladı. El Maliki, konuşmasında, “Gazze’de soykırım yaşanıyor” ifadelerini kullandı, İsrail işgalinin koşulsuz sona ermesi gerektiğini ekledi. Bakan Maliki, “İsrail işgalinin ilk gününden itibaren, işgalini geri dönülmez kılmak amacıyla toprakları sömürgeleştirmeye ve ilhak etmeye başladı” dedi. Duruşmada Filistin’de İsrail işgali öncesindeki yaşamdan fotoğraflar da paylaşan Riyad El Maliki, halihazırda Filistin halkını bekleyen seçeneklerin etnik temizlik, apartheid ya da soykırım olduğunu ifade etti.

Duruşmalara katılması planlanan ülkeler arasında İsrail’in hamisi, yönlendiricisi ABD’nin yanı sıra Çin, Rusya, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Mısır gibi ülkeler de yer alıyor. Sunum yapmayı reddeden İsrail, yazılı gözlemlerini gönderdiği öğrenildi.. Türkiye, İspanya, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Afrika Birliği duruşmaların son günü olan 26 Şubat’ta beyanda bulunacak. Bu, UAD’nin kurulduğu 1945’ten bu yana en çok katılımcının olduğu dava olacak.

Uluslararası Layeh Adalet Divanı’nda bugüne kadar emperyalizmin çıkarlarına ters düşecek bir karar çıkmamasına rağmen, bir çok ülkenin müdahil olması ve davanın tüm dünyanın gözleri önünde gelişen katliam hakkında görülecek olmasından dolayı dava dünya halklarının dikkatini üzerine çekiyor…

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın