Kanal İstanbul: Hizmet Degil YAĞMA TALAN

Üniversitelerin, bilim adamlarının tüm itirazlarına rağmen, AKP iktidarı, „Kanal İstanbul“ projesini adım adım hayata geçirmeye devam ediyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan yeni veriler, Kanal İstanbul projesiyle birlikte, çok büyük ölçekte tarım alanı ve orman alanının YOK EDİLECEĞİNİ gösteriyor.
Peki AKP bütün bunlara rağmen, neden bu projede ısrar ediyor.
Çünkü bu proje, emperyalist tekellere ve işbirlikçilerine akıl almaz kazançlar sağlayacak bir projedir. AKP yönetimi ve çevresi, bir yandan kendileri büyük vurgunlar vururken, diğer yandan da bu projeyi emperyalist tekellere peşkeş çekerek, emperyalistlerin desteğinin devamını sağlamayı hesap ediyorlar

YOKEDİLECEK ALAN:


10 bin hektar tarım,
850 hektar orman, 497 hektar mera alanı!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınan verilere göre, 2009 yılı toplam tarım alanı 11 bin 218 hektarken 2020 yılı Kanal İstanbul’a ilişkin plan değişikliği incelendiğinde bu rakamın 733 hektara düştüğü görülüyor. Yani 10 bin 485 hektar tarım alanı kaybedilecek. Daha doğru bir deyimle, YOK EDİLECEK.
Yine 2009 planında 2 bin 984 hektar orman alanı varken 2020 plan değişikliğinde bu rakam 2 bin 134 hektara iniyor. Sonuçta 850 hektar orman alanı kaybediliyor.
Aynı yoketme, İstanbul‘un zaten çok daralmış olan meraları için de geçerli. 2009 yılında 497 hektar olan mera alanı, 2020 planında sıfıra iniyor.

Yağma ve Talan Tek Elde!


Kanal İstanbul projesi, toplam 7 aşamadan oluşuyor. Projenin ilk 3 etabına ilişkin imar planları hazırlandı ve askıya çıkarıldı. Ancak yağmacı AKP‘nin sinsi politikasına göre, planlar kısa sürede askıdan indirilecek. Dolayısıyla yangından mal kaçırır gibi kaçırılacak herşey.
Yangından değil, ama halktan kaçırıyorlar. Itiraz edebilecek, yağmayı teşhir edebilecek belediyelerden kaçırıyorlar.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.