İzmir’den Adana’ya Atinadan Viyana’ya… AYNI TALEP YÜKSELİYOR: EBRU VE AYTAÇ’A ÖZGÜRLÜK!


Halen ölüm orucunu sürdüren dört direnişçinin taleplerinin kabul edilmesi, özel olarak da zorla müdahale tehdidi altında bulunan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın tahliye edilmeleri için Türkiye’nin ve Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde eylemler sürüyor.


İZMİR:
İzmir’de bugün İHD, ÇHD, ÖHD ve TİHV üyeleri, ölüm orucundaki avukatların adalet talebine destek vererek “Ebru ve Aytaç’ın adalet talebi bu ülke halklarının talebidir” dediler.
Eylemde “Ebru ve Aytaç yaşasın” sloganı atıldı.


ADANA:
Adana’da avukatlar, çeşitli siyasi partiler ve sendikalar, dün Heykelli Park’ta yaptıkları bir eylemle, ölüm orucundaki halkın avukatları Timtik ve Aytaç’ın taleplerinin yerine getirilmesini istediler.
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Adana Şubesi, ölüm orucundaki tutuklu meslektaşları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın durumuna dikkat çekmek amacıyla Heykelli Park’ta yaptıkları basın açıklamasında iki avuukatın haksısz, hukuksuz yargılandığına bir kez daha dikkat çektiler. ÇHD Adana Şubesi üyesi Avukat Sevil Aracı Bek, Timtik ve Ünsal’ın 3 yıldır hukuksuz bir şekilde hapishanede tutulduğunu ve adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olduğunu anlattı.
“Adalet sağlansın. Ebru ve Aytaç yaşasın” pankartının açıldığı eyleme, İnsan Hakları Derneği (İHD), Emek Partisi (EMEP), Halkevleri, SES, Tüm Bel-Sen üyeleri katıldılar.


VİYANA:
Viyana’da Avrupa Birliği Evi önünde yapılan eylemde, bugüne kadar ölüm orucu konusunda sessizliğini sürdüren Avrupa Birliği’nin de ölümlerden sorumlu olduğu vurgulandı.
Halk Cephesi tarafından düzenlenen eyleme, çeşitli kesimlerden de destek verildi.
Tutuklu Avukatlar ve Siyasi Tutsaklara Özgürlük İnisiyatifi sözcüsü “Ölümleri Durdurmak için her türlü çaba göstermeye devam edeceğiz” dedi.
Eylemin sonunda “Ebru-Aytaç Onurumuzdur”, “Didem-Özgür Onurumuzdur”, “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma”, “Tüm siyasi tutsaklara Özgürlük” sloganları atıldı.


ATİNA:
Yunanistan Halk Cephesi tarafından Atina’da bulunan Türkiye Konsolosluğu önünde 7 Ağustos’ta yapılan eylemde, ölüm orucu direnişçilerinin taleplerinin kabul edilmesi ve zorla müdahale girişimlerinden vazgeçilmesi istendi. Eylemde yapılan açıklamada, zorla müdahale tehditleriyle hastaneye kaçırılan Halkın Avukatları Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik’in başına gelecek en ufak zararın sorumlusunun AKP iktidarı olacağı ve halka hesap vereceği vurgulandı. Ayrıca Yunanca olarak okunan açıklamada da talepler sıralanırken, ölüm orucu süreci hakkında bilgi verildi.
Yunanistan hapishanelerindeki Türkiyeli özgür tutsakların, ölüm oruçlarını desteklemek için başlattıkları açlık grevi de 38. gününde devam ediyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.