İzmir Barosundan Oturma Eylemi

İzmir Barosu önünden Kıbrıs Şehitleri Caddesine yapılmak istenen yürüyüşe polis izin vermeyince İzmir Barosu avukatları oturma eylemi başlatı. “Savunma susmadı, susmayacak” sloganları atan avukatların oturma eylemi hala devam ediyor. Yürüyüşleri hukuksuz ve keyfi bir şekilde engellenen avukatlar İzmir Barosu önünde direnişe devam ediyor.


Polisin, yürüyüşün kanuna aykırı olduğunu söyleyerek, avukatlara kanunları hatırlatması avukatlar tarafından gülüşmelere neden oldu. Izmir Barosu onunde bekleyen avukat ve Polis arasında tartışmalar yaşandı. İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, “Barolara yönelik saldırıyı ifade etmek için yola çıktık eylemimizin şiddet içeren bir yanı yoktur. Anayasal hakkımızı kullanıyor olmamıza rağmen kolluk kuvvetleri tarafından durdurulmuş durumdayız, suç işliyorlar, bu barikat çözülene kadar buradayız” ifadelerini kullandı. Ayrıca Yücel, “Tüm meslektaşlarımızın ‘savunma susmayacak’ demesinin tarih yazacağını düşünüyorum. 22 Haziran’da Ankara’da, bugün ise burada bizi engelleyecek zihniyet tarihin kara sayfalarına geçecek, yarına onlar değil biz kalacağız” vurgu yaptı.

OTURMA EYLEMİ DEVAM EDİYOR


29 Haziran’da Erdoğan’ın Çoklu Baro sistemini yarın mecliste gündeme getirmesini duyurmasıyla Yücel, yarın sabah itibarıyla baro başkanlarının Ankara’da buluşacaklarını açıkladı. Yaptıkları eylemlerin tamamen barışçıl olduğuna vurgu yapan Yücel, yasa teklifi tamamen geri çekilene kadar oturma eylemlerine devam edeceklerini duyurdu. Yücel, “Bugün itibarıyla kimi illerde açıklamalar yapıldı. Türkiye’nin bugünkü fotoğrafını gösteren bir manzara ile karşılaştık. Tamamen barışçıl bir yürüyüşle önümüz polislerce kesildi ve bunun adına hukuk demenizi, demokrasi demenizi istiyorlar” dedi.

Bugün faşizan uygulamalarla karşı karşıya olduklarını söyleyen Yücel, “Bugün karşılaştığımız tablo ülkede yurttaşların her yerde karşılaştığı durum. Az önce Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada çoklu baro sistemini yarın gönderiyoruz dedi. Biz, barolar karar aldık. Bu oturma eylemini yasa teklifi geri çekilene kadar sürdüreceğiz” vurgu yaparak meslektaşlarına çağrıda bulundu ve talepleri karşılanmadığı takdirde Ankara’da buluşacaklarını söyledi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.