İtirafçı İftirası ile Müebbeti İstenen Mustafa Koçak, süresiz açlık grevine başladı

İtirafçı Berk Ercan’ın temelsiz iddialarıyla savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesi dosyasında ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Mustafa Koçak, süresiz açlık grevine başladı.

İftiraları ile yüzlerce insanın hapishanelere kapatılmasına neden olan Berk Ercan aslında yalancılığı defalarca ispat edilmiş bir paçavra. Devlet açısından da kullanma süresinin dolduğu çok açık olmasına rağmen Berk Ercan ifadeleri ile insanlar tutuklanmaya, onlarca yıla hatta müebbete varan cezalar istenmeye devam ediliyor.

Mahkeme salonlarında ifadelerinde tutarsızlıklar dolu olmasına rağmen böylesine bir düşkünün ifadeleri ile insanların tutuklu kalabilmesi faşizmin yargısının içine düştüğü acizliğin bir göstergesi. Asıl anlamı ile burada düşkün olan Berk Ercan’dan daha çok faşizmin yargısı. AKP faşizmi tüm meşruluğunu yitirmiş durumdaki yargısına, reform adı altında yaptıkları makyaj ile yitikliğini gizlemeye, yeniden meşruluk kazandırmaya çalışıyor ama nafile. YAMA TUTMAZ ADALETSİZLİĞİNİZ. ZULDÜR TEK MARİFETİNİZ.

31 Mart 2015 tarihinde Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde Bahtiyar Doğruyol ve Şafak Yayla’nın “Berkin Elvan’ın katilleri açıklansın” talebiyle yaptıkları eylemde cezalandırılan savcı Mehmet Selim Kiraz’ın soruşturması sırasında gözaltına alınmıştı Koçak. “silah temin etmek” suçundan tutuklandı. Ve ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanıyor şu anda. Mustafa Koçak’ın üzerine atılı suçu yaptığına dair bir delil bulunamadı. Koçak da Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının ceza almasında ismi geçen itirafçı Berk Ercan’ın ifadeleri üzerine tutuklanmıştı.

Koçak, bugün görülecek duruşması öncesi süresiz açlık grevine başladığını duyurdu.

arkadaşları, yoldaşları ve ailesi Mustafa Koçak için adalet istiyor


Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.