İsviçreli Avukatlar: ‘Erdoğan, İnsan Hakları Sözleşmesini İhlal Ediyor!’

Avrupa’nın birçok ülkesinde Erdoğan Hükümeti’ne eleştiriler artarak devam ediyor.


Adil yargılanma talebi için ölüm orucuna başlayan avukat Ebru Timtik’in direnişinin 238. Gününde şehit düşmesin ardından, birçok Avrupa ülkesindeki demokrat sol örgütleri ve hukukçular tepkilerini sürdürmeye devam ediyorlar.


İsviçre avukatları, Erdoğan’ın Türkiye avukatlarına karşı tavırlarını kabul etmeyerek, Ekonomi Bakanı Guy Parmelin’e yazdıkları mektupta Ankara ile ekonomik ilişkilerin durdurulması çağrısında buldular.
Yazdıkları mektupta “Türkiye adil yargılamayı garanti edemezse, Federal Konsey’den Türkiye ile tüm ekonomik ilişkilerden ve en azından modernize edilmiş serbest ticaret anlaşmasının ve ikili tarım anlaşmasının onaylanmasından vazgeçmesini talep ediyoruz” denildi


Erdoğan’ın adil yargılanma ve savunma özgürlüğü isteyen avukatlar hakkında 13 yıla kadar hapis cezası istemelerine anlamam veremeyen İsviçreli avukatlar “Yasaklanmış bir radikal sol grubun üyelerine karşı açılan davada mahkeme, onları örgüte üye olmakla suçladı. Bu stratejinin amacı yasal temsilcilerini sindirmektir. Erdoğan açık bir şekilde insan hakları sözleşmesinin ihlal ediyor” denildi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.