İsveç Irkçı Partisi SD: İslam sembollerini yasaklanmasını istedi

Özellikle Sağ hükümete verdiği destekten sonra güçlenen ve söz sahibi olan İsveç Irkçı ve Göçmen karşıtı parti olan İsveç Demokratları SD; İslam’ı temsil eden hilal ve minare gibi sembollerin açık alanda gösterilmesini yasaklayan bir yasa çıkarmak için mecliste çalışma başlattı. Bu görüşü savunan İsveç Demokratları üyesi Richard Jomshof, sembollerin birçok kişi için tehlikeli ve kötü bir şeyi temsil ettiğini söyledi.

Richard Jomshof, Aftonbladet ile yaptığı bir röportajda, hükümetin göç politikasında vaat edilen paradigma değişimine henüz ulaşmadığını söyledi. İslam’ın İsveç’teki giderek güçlenen konumuyla ilgili olarak Jomshof, camileri İsveç toplumunun değerleri ve normlarıyla uzlaştırılamayan bir dinin sembolleri olarak tanımlıyor ve temelde çok yabancı ve emperyalist(!) bir ideoloji olduğunu söylüyor.

Irkçı partinin Nazi bağlantısı olduğu biliniyor.

Geçmiş yıllarda başta şuan ki genel başkanları olan Jimmie Åkesson ve parti yöneticilerin büyük bir bölümünün daha önce Nazi selamı verdikleri fotoğafları yayınlanmış, kimi partilerde nazilere ailt şarkılar söylediği bilinirken, Parti yöneticisi Richard Jomshof, ‘Nazizm ve İslam’ın tam olarak aynı şey olduğunu söylemiyorum. Ancak biz sembolizm hakkında konuşuyoruz. Benim için başörtüsü bir İslamcı özelliktir ve birçok insan, özellikle eski Müslümanlar ve kadınlar, bunu aynı şekilde görüyor’ şeklinde gazetelere konuştu.

Sosyal ağlarda paylaşın