İsveç, İngiltere, Fransa ve Hollanda’da İsrail Katliamlarına Karşı Protesto Eylemleri

İşgalci İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden katliamı, üç ayrı ülkede, üç şehirde yapılan eylemlerle protesto edildi.
3 Ağustos’ta,İsveç’in Stockholm, İngiltere’nin Leeds ve Hollanda’nın Rotterdam şehirlerinde gerçekleştirilen eylemlerde, Filistin halkına destek ve dayanışma duyguları dile getirilirken, İsrail’e ise lanetler yağdı.


Eylemde yapılan konuşmalarda, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıların “SAVAŞ SUÇU” olarak kabul edilmesi istendi, İsveç hükümetinin İsrail’e verdiği destek protesto edildi.

İSVEÇ’in başkenti Stockholm’de düzenlenen Filistin’e destek eylemi, İsveç Dışişleri Bakanlığı önünde gerçekleştirildi.
Bakanlık önünde toplanan çeşitli demokratik örgütlere mensup kitle, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılara son vermesi, derhal ateşkes ilan edilmesi ve Gazze’ye insani yardım malzemelerinin eksiksiz girişine izin verilmesi çağrısında bulundu.

Eylemde, “Çocuk katili Netanyahu”, “Netanyahu terörist”, “İsrail terör devleti”, “Filistin’e özgürlük” ve “Boykot İsrail” sloganları atıldı. Bazı dövizlerde ise şunlar yazıyordu: “ABD finanse ediyor İsrail bombalıyor”, “Soykırımı durdurun”, “Gazze’nin işgaline hayır”!


İNGİLTERE’nin Leeds kentinde de yapılan eylemde, İsrail saldırıları protesto edilirken, Filistin halkıyla dayanışma içinde olunduğu dile getirildi.


HOLLANDA’nın Rotterdam kentinde binlerce kişi, işgalci İsrail’in saldırılarını, Hamas ideri protesto etmek ve Filistin’e destek vermek amacıyla Schouwburg Meydanı’nda bir araya geldi.​​​​​​

İsrail’in Gazze’deki saldırılarını protesto etmek ve Tahran’da katledilen Hamas önderi İsmail Haniye’yi anmak için düzenlenen eyleme katılan binlerce kişi, Rotterdam Mahkemesi’ne yürüdü. Eylemde yapılan konuşmalarda, Hollanda’nın e “tüm Batılı devletlerin” İsrail’i desteklemesi protesto edildi.
Konuşmacılar, İsrail’e yönelik boykot eylemlerine devam edilmesi, Filistin’deki zulme alışılmaması gerektiği ve Filistin’in sürekli gündem yapılması çağrısında bulundular.
Eylemde “Özgür Filistin”, “İsrail terörist, Netanyahu terörist”, “Nehirden denize kadar, Filistin özgür olacak”, “Gazze’de her 15 dakikada bir çocuk öldürülüyor”, “Apartheid’a hayır, soykırıma hayır, özgür Filistin” yazılı pankart ve dövizler taşındı.


FRANSA’nın başkenti PARİS’te de 3 Ağustos’da bir protesto eylemi gerçekleştirildi. Paris’te gerçekleştirilen eylemde, yasaklara rağmen çok miktarda Filistin bayrağı taşındı. Sloganlarla İsrail’in son saldırıları protesto edildi.

Sosyal ağlarda paylaşın