İsveç; 2 polis uyuşturucu satmak ve çetelere yardım etmekten gözaltına alındı

GHA (İskandinavya)

İki İsveç polisi uyuşturucu satmak ve çetelere yardım etmekten dolayı gözaltına alındı.

İsveç’te iki polis yardımcısı diğer suçların yanı sıra ağır uyuşturucu suçlarıyla da itham ediliyor.
İsveç Radyosu Ekot’un haberine göre Stockholm bölgesinde görevli iki polis memuru ağır uyuşturucu suçlarıyla itham edilerek gözaltına alındı.
30’lu ve 50’li yaşlarda olan bu kişilerin geçen yıl “iş dışında” büyük miktarlarda uyuşturucu sattıklarından şüpheleniliyor. Savcının açıklaması, bir suç şebekesiyle bağlantılı geniş çaplı bir operasyon olduğu yönünde.

Savcı Marianne Nordström’ün bir radyoya verdiği demeçe göre polis elde ettiği uyuşturucuyu, taşıyarak, yeniden paketleyerek ve depolayarak piyasaya sürmüşler. Aynı polisler uyuşturucu suçlarına ek olarak, ağır suistimal ve gizlilik ihlali vb gibi konularla da suçlanıyorlar.

Dagens Nyheter isimli bir İsveç Gazetesinin haberine göre yaşlı adamın ayrıca bir çete hakkında bilgi vermesi için bir kişiye muhbir olması yönünde baskı yapmaya çalıştığı da iddia ediliyor. Söz konusu kişi polisin pişmanlık programına katıldığını açıkladı.

Kapitalist, emperyalist ilişkinin hakim olduğu yerlerde yozlaşma egemenlerin ihtiyacı gereği yaygınlaştırılıyor. Tabii böy

Deliller arasında polis memurlarından birinin evindeki uyuşturucu fotoğrafları, SMS kayıtları, sorgulamalar ve diğer teknik bulgular yer alıyor. Şahıslar suçu inkar ediyorlar.
Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde İsveç meclisinde yapılan aramada çok sayıda milletvekilinin de uyuşturucu kullandığı ortaya çıkmıştı.

Sosyal ağlarda paylaşın