İşte Katliamın Belgesi

Cuma günü akşamı yaşanan depremde 13 kişinin can verdiği bilgisi var. Ve yüksek ihtimalle artacak. CNN türk kanalında bundan 3 ay önce hazırlanmış bir programda Profesör Doktor Naci Görür’ün anlattıkları  bugün yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin aslında kim tarafından katledildiğinin belgesi.

Daha ötesi bundan önce yaşanan ve bundan sonra yaşanacağı öngörülen ve her an olma ihtimali yüksek olan depremlerde hayatını kaybedecek insanların katilini de gözler önüne seriyor: DEVLET!

Bugün AKP eliyle yapılıyor bu katliam. Yer bilimcilerin şu sözü çok doğrudur: “Deprem öldürmez bina öldürür” Ancak bu lafın daha doğrusu “deprem öldürmez sistem öldürür”.

On yıllardır depremlerde ölenler hep halk olmuştur. Depremde ölmememiz için önlem alması gereken devleti yönetenlerin tamamı deprem çok dayanıklı evlerde oturdukları için, o önlem asla alınmaz.  Tüm ülkenin çürük binalarının güçlendirilmesi gerekir evet. Çürümüş binaların yıkılıp yenisinin yapılması gerekir. Bu gerekliliklere devlet asla cevap vermez. Kaynak yok der. Hiç gündemine almaz. Bunun yerine halka hiç bir faydası olmayan, hatta tamamıyla halkın zararına olan projeleri alırlar gündemlerine…

Bugün halkın büyük çoğunluğunun karşı çıktığı KANAL İSTANBUL PROJESİ’ne harcamayı düşündükleri para kadar bile harcamadan ülkemizde depreme dayanıksız bina bırakmamak mümkün. AMA YOK! Halk için değil emperyalistler ve kendileri için yönetirler ülkeyi. Talan ederler.  Bize de depremde selde ölmek kalır.
Sonrasında devletten de kuru bir  “takdir-i ilahi” yalanı…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.