İşte AKP Polisi: Çocuğa İşkence.

Doğubeyazıt’ta 2 çocuğa polis zırhlı araçla çarpıp, işkence etti

İki çocuk.

Ehliyetleri yok. Araba ile gezerlerken polis ile karşılaşıyorlar. İddiaya göre dur ihtarına uymamış ve kaçmışlar. Sen misin kaçan. Polis hemen ateş ediyor.

Küçük bir kovalamacanın sonunda çocuklar “öldürülmeden” yakalanıyor.

Ondan sonra sen misin ehliyetsiz araba kullanan ve polisten kaçan.

En iyi bildiği işi yapıyor polis. İşkence ediyor.

Çocukların öldürülmemiş olmaları tamamı ile tesadüf. Hatırlanacağı gibi 2017 nisan ayında Gazi Mahallesinde benzer bir olayda polis ateş etmiş ve iki genci öldürmüştü.

Çocuklardan birinin ablası Berivan F. yaşananları şöyle anlattı: “Kardeşim M. ile arkadaşı E.C.A. aracı yıkıyorlar daha sonra araca binerek mahalle içerisinde sürmeye başlıyor. Mahalle arasında polis bunlara ‘dur’ ihtarı yapıyor ama çocuklar ehliyetsiz oldukları için kaçıyorlar. Kovalamaca sırasında polisler araca ateş ediyor. Çocuklar aracı durduruyor ama polis araca zırhlı arabalarıyla önden bilerek çarpıyor. Çarpma sonucu araçtaki hava yastıkları patlıyor. Çocukları aşağı indirip silah dipçikleriyle darp etmeye başlıyorlar.

Yaklaşık 30 dakika çocukları çamur içerisinde bekletip darp ediyorlar. Daha sonra çocuklar bizimle iletişime geçmek için telefonu isteyince çocukların telefonunu da kırıyorlar. Polisler daha sonra çocukların ağzına biber gazı sıkarak zorla bir kağıt imzalatıyor. Daha sonra bizimle iletişime geçtiler, bende ilçe emniyetine gidip çocukları sordum, fakat çocukların orda olmadığını öğrendim. Hastaneye gittiğimde çocukları gördüm. Hastaneden darp raporu almak istememize rağmen doktor darp raporu vermedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.