İsrail’in Geçici Ateşkes Teklifine HAMAS’tan RED!

Siyonist İsrail, HAMAS’a Ateşkes Önerdi.

Geceyarısı edinilen bilgilere göre, Siyonist İsrail Devleti HAMAS’ın elinde ki rehinelere karşılık ateşkes ilan edeceğini açıkladı.

Axios haber sitesinin aktardığı iki İsrailli yetkiliye göre İsrail, Gazze’deki İsrailli rehinelerin serbest bırakılması karşılığında iki aylık bir ateşkes önerdiğini okurlarına duyurdu. Ateşkeş önerisinin Katarlı ve Mısırlı arabuluculara sunulduğu öğrenilirken, Bu ateşkesin Siyonist İsrail Devletinin bir yenilgisi olarak algılandı.

İsrail’in Ateşkeş teklifine HAMAS’tan RED cevabı geldi.

Ortadoğu (GHA) Geceyarısı edinilen bilgilere göre, Siyonist İsrail Devleti HAMAS’ın elinde ki rehinelere karşılık ateşkes ilan edeceğini açıklamasına HAMAS’tan jet yanıt geldi. ‘Barışın temel şartı, daimi ve kapsamlı bir ateşkestir’denildi.

HAMAS Teklifi red etti.

HAMAS, İsrail’in esirlerin serbest bırakılması karşılığında yaptığı iki aylık ateşkes teklifini reddetti. HAMAS’ın medya sorumlusu Velid Kilani, basından okuduğu haberlere göre henüz HAMAS’a ulaşan resmi bir teklifin olmadığını belirtti. Kilani, “Direniş daimi ateşkes istiyor. Sınırlı teklifleri reddediyor” dedi.

HAMAS, Gazze’de katliamı sürdüren İsrail’in esirlerin serbest bırakılması karşılığında iki aylık ateşkes teklifinde bulunduğu iddialarına cevap verdi. HAMAS’ın medya sorumlusu Velid Kilani, yaptığı açıklamada, İsrail’in bu yönde bir teklifte bulunduğu haberlerini basından okuduğunu ancak henüz HAMAS’a ulaşan resmi bir teklif bulunmadığını söyledi. HAMAS’ın medya sorumlusu Velid Kilani açıklamasında, İsrail’in Katar ve Mısır aracılığıyla ilettiği söylenen teklifin HAMAS açısından bir değer taşımadığının altını çizerek,”Direniş daimi ateşkes istiyor. Sınırlı teklifleri reddediyor. dedi.

Barışın temel şartı, daimi ve kapsamlı bir ateşkestir

Kilani açıklamasında, HAMAS’ın temel şartı savaşın tamamen durması. Bundan sonra esir takası, imar ve yardımların girişi gibi diğer dosyaların konuşulmasına geçilecek. Eğer bu şart onaylanırsa, ateşkesi birkaç saat sonrası veya günler sonrasında görebiliriz. Düşman israil sınırlı ateşkes istiyor. Bu yeni öneriyi basından okudum, iki ay süreli bir ateşkes ‘teklifinden söz ediliyor’. Bu iki ay süresince birkaç aşamalı esir takası operasyonu gerçekleştirileceği söyleniyor. Ancak dediğim gibi direnişin temel şartı, daimi ve kapsamlı bir ateşkestir. Sonrasında esir takası gibi bazı ayrıntılar üzerinde pazarlık yaparız.”

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın