İSRAİL’DEN Gazze’ye, Mescidi Aksa’ya, Kamplara Saldırı

Siyonist İsrail’in kendi içinde iktidar dalaşı şiddetlenirken, İsrail, işgal altındaki bölgelerde de saldırılarını yoğunlaştırdı.

MESCİD’İ AKSA’YA SALDIRI
İsrail polisi Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya ardarda iki kez baskın düzenledi.
İlk baskında camiye giren İsrail polis ve askeri, içeridekilere ses bombası ve plastik mermilerle saldırdı; 350’den fazla kişi gözaltına alındı.
5 Nisan gecesi gerçekleştirilen ikinci baskında, işgal altındaki Doğu Kudüs’te Mescid-i Aksa’ya gece baskın düzenleyen İsrail Polisi, içeridekilere saldırdı.

İsrail polisi tarafından yapılan açıklamada,
taş ve havai fişek taşıyan Filistinli gençlerin içeride barikat kurmasını engellemek için saldırıldığı ileri sürüldü.
Filistin Kızılayı, İsrail kuvvetleri tarafından ses bombaları ve plastik mermiler kullanıldığını, 6 kişinin yaralandığını açıkladı.

GAZZE’YE SALDIRI
İsrail, Gazze ve Lübnan’da hava saldırıları düzenledi,
İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında bazı bölgelerde yangın çıktı, binalar yıkıldı.
Aslında Gazze’ye saldırı, tam bir acizlik saldırısı idi.
İsrail ordusu, Filistinlilerin “Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskına cevap olarak gün boyu süren roket atışları” karşısında, gece Gazze Şeridi ve Lübnan’da hava saldırıları düzenledi.
Filistin direnişinin roketli eylemlerini önleyemeyen işgalciler, yine en iyi bildikleri şeyle, saldırıyla cevap verdiler.

KAMPA SALDIRI
İsrail işgal güçleri, 10 Nisan sabahı da Nablus’taki El Ayn Mülteci Kampı’na saldırdılar.
Ancak işgalciler, burada ciddi bir karşı saldırı ile karşılaştılar. Aslanlar Yuvası grupları, baskına silahlar ve el yapımı patlayıcılar ile karşılık verdi.
İsrail, çatışmalarda bir subay ve bir askerin yaralandığını açıklamak zorunda kaldı.

İSRAİL KATLİAMCILIĞI HER YERDE:
Aynı gün, 15 yaşındaki Filistinli Muhammed Fayez Bilhan, İsrail işgal güçlerinin Akabet Cebir kampına yönelik baskınında başından vurularak katledildi!

İsrail işgal güçleri, ambulansla taşınan Filistinli hasta Emir Ebu Ziyad’ın işgal altındaki Kudüs’ün doğusundaki El Zaim kontrol noktasından geçmesini engelledi. Ziyad, bu engelleme sonucunda katledildi.

Sosyal ağlarda paylaşın