İsrail Katliamı Devam Ediyor: 65 ÖLÜ, 365 YARALI…

İsrail saldırılarında 10'u çocuk 30 kişi hayatını kaybetti - Dokuz8 Haber

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından 12 Mayıs akşam saatlerinde yapılan açıklamada, İsrail saldırılarının bilançosunu şöyle açıkladı: 65 ölü, 365 yaralı. 

İsrail’in 11 Mayıs sabahı başlattığı saldırılarda ölü ve yaralı sayısı saat saat artıyor.

Siyonist İsrail, 11 Mayıs sabah saatlerinde Mescid-i Aksa’da Filistinlilere saldırdı. Aynı gün akşam saatlerinde ise Gazze’ye füze saldırısı gerçekleştirildi. Bu saldırılarda dokuzu çocuk, 24 Filistinli katledildi. 103 kişi de yaralandı.

Ertesi gün Gazze şeridinin güney bölgelerine hava saldırılarının devam etmesiyle, bu İsrail saldırısının tekil bir saldırı olmadığı açığa çıktı. 

MESCİD-İ AKSAYA SALDIRI

Sabah Namazında Mescid-i Aksa'ya Saldırı

11 Mayıs sabahı, binlerce Filistinli sabah namazını, Mescid-i Aksa’da kıldı. Namazın ardından da Filistinliler, Mescid-i Aksa’dan ayrılmayarak, yerleşimcilerin saldırısı ihtimaline karşı nöbet tutmaya başladılar.

Filistinliler, Harem-i Şerif’in bazı noktalarına barikatlar kurarak, buradan ayrılmayacaklarını dile getirdiler.

İsrail polisi, Harem-i Şerif’te bekleyen Filistinlilere saldırdı, 300’ün üzerinde Filistinli yaralandı, 7’si ağır yaralandı. Saldırıda plastik mermi, göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları kullanıldı.

İsrail polisinin saldırısının ardından binlerce Filistinli Mescid-i Aksa’ya doğru yürüyüşe geçti.

Filistinliler Neden Nöbetteydiler?

Çünkü ırkçı Yahudi örgütler, bu yıl 9-10 Mayıs tarihlerine denk gelen “Kudüs günü” nedeniyle Mescid-i Aksa’ya baskın çağrıları yapmışlardı.

Siyonizm, İsrail’in Doğu Kudüs’ü işgal ettiği 1967’deki Altı Gün Savaşı’nın yıl dönümünü “Kudüs günü” olarak kutluyorlar.

İsrail, 1967 yılındaki Altı Gün Savaşı’nda o zamana kadar Ürdün’ün kontrolü altında bulunan Doğu Kudüs’ü işgal etti. Kudüs o tarihten bu yana da İsrail işgali altında bulunuyor.

Erdoğan Putin'le görüştü, Gazze'ye güç gönderilmesini istedi | Ahval

GAZZE’YE SALDIRI

İsrail askerlerinin 11 Mayıs’ta Mescid-i Aksa’ya saldırmasının ardından Gazze merkezine ve daha sonra da Gazze Şeridi’nin güneyindeki bölgelere İsrail tarafından hava saldırısı düzenledi.

Bu arada Gazze sınırına yeni askerler gönderildi. İsrail’den yapılan açıklamada “Gazze Şeridi’nde 130 hedef vuruldu” denildi.

Saldırının devamında, İsrail’in Filistinlilere ait toplam 500’e yakın hedefi vurduğu açıklandı.

İlk Gazze saldırısında 24, güney bölgelere yapılan saldırıda ise 15 Filistinli katledildi.

Sonraki füze saldırılarında da çok sayıda Filistinli öldü ve yaralandı.

Mescidi Aksa nedir, Kudüs ve Filistin ile ilgili sözler! Nuri Pakdil, Necip  Fazıl Kısakürek, Necmettin Erbakan Mescidi Aksa sözleri…

MESCİD-İ AKSA’DA İKİNCİ SALDIRI

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’daki halka akşam namazından sonra bir kez daha saldırdı.

İsrail polisi, TOMA’lar, atlı birlikler ve ses bombalarıyla Filistinli gençlere saldırırken, Filistinli gençler polisin saldırıları sonrası tekrar tekrar toplanarak direndiler.

SALDIRIDAN NOTLAR:

– Saldırılar nedeniyle Filistin’de bayram kutlamaları iptal edildi.

– Filistin’in zaten yetersiz olan hastahaneleri, saldırılar sonucunda doldu.

– Saldırılarda İzzettin el-Kassam Tugayları komutanlarından katledilenler oldu.

– Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Birleşmiş Milletlere (BM) İsrail’in Gazze’ye saldırısının derhal durdurulması için müdahale çağrısında bulundu.

Sosyal ağlarda paylaşın