İsrail Katlediyor! Halk Direniyor! Tesliyetçi Yönetim “Kınıyor”!

Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Putin ile görüşmek için bulunduğu Soçi’den Cenin’e saldırıyla ilgili bir açıklama yaparak, “Cenin ve Kabatiye’deki saldırılarda öldürülen Filistinliler nedeniyle İsrail’i kınadığını” duyurdu.
Filistin Devlet Başkanı Abbas, bir teslimiyetçinin ağzına yakışacak şekilde, saldırıyı şöyle değerlendirdi:


“Bu tür tehlikeli tırmandırma operasyonları, daha fazla şiddet ve istikrarsızlık getirecektir… uluslararası toplumu ve özellikle Dörtler Grubu ülkelerini, İsrail’in bu tür operasyonlarını durdurmak için müdahale etmeye çağırıyorum”:
İşgalci İsrail aylardır hemen her gün saldırıyor. Her gün Filistin halkı şehitler veriyor. Abbas diyor ki, “daha fazla şiddet ve istikrarsızlık olacak”.

Daha fazlası ne olacak?

İkinci önemli nokta şu;
İsrail saldırırken, Abbas yönetimine bağlı Filistin Güvenlik güçleri bu saldırıları seyrediyor.

Ve üçüncüsü, Filistin Güvenlik Güçleri, aylardır Filistinli silahlı direniş gruplarına yönelik operasyonlar yapmakla meşgul.

Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da ABD’ye ve uluslararası topluma çağrıda bulunularak şöyle denildi: “Cenin kampındaki vahşi katliam karşısında şimdi harekete geçmezseniz, ne zaman harekete geçeceksiniz?”

Asıl soru şu: uzlaşmacı, teslimiyetçi Abbas yönetimi ve ona bağlı güçler, örgütler, bu saldırılar karşısında ne zaman hareket geçecek?


Sosyal ağlarda paylaşın