İsrail İşgal Hapishanelerinde Bir Filistinli Tutsak, Açlık Grevinde Şehit Düştü!

Filistinli tutsak Khader Adnan, yaklaşık üç aydır sürdürdüğü açlık grevinin 86. gününde şehit düştü.
İslami Cihat’ın Batı Şeria’daki önder kadrolarından olan Khader Adnan, siyonist katliğamcı İsrail yönetiminin baskılarına karşı açlık grevindeydi. Khader Adnan, 5 Şubat’ta İsrail tarafından gözaltına alınmış ve süresiz gözaltını protesto etmek için hapishanede açlık grevine başlamıştı.
Filistinli açlık grevi şehidi Khader Adnan, her tutsaklığında açlık grevleriyle direnen bir tutsakti. Farkli zamanlarda 5 kez açlık grevi yaptı. İlki 2004’te 25 gün, ikincisi 2012’de 67 gün, üçüncüsü 2014’te 54 gün, dördüncüsü 2021’de 25 gün, beşincisi ise 2023’te 86 gün.

Siyonist katliamci İsrail Hapishane Servisi’nden yapılan açıklamada, Ramle kentindeki Nitzan hapishanesinde 86 gündür aralıksız açlık grevinde bulunan Filistinli tutuklu Khader Adnan’ın sabah saatlerinde hücresinde bilinci kapalı halde bulunduğu söylendi.

Khader Adnan’ın Şehit Düşmesinin Ardından İşgalcilere Karşı Her Yanda Eylemler Yapılıyor!
Khader Adnan’ın açlık grevinde şehit olması üzerine

  • Batı Şeria’da genel grev ilan edildi.
  • Gazze’den bu sabah roketler fırlatıldı.

´İslami Cihad tarafindan yapılan açıklamada, “Özgür kahraman Khadir Adnan, düşmanın tüm dünyanın gözü önünde işlediği bir suçta şehit olmuştur” denildi.
İslami Cihat, “İşgalciler bu suçun bedelini ödeyecek” açıklamasını yaptı.

  • Filistinli gençler, Khader Adnan’ın açlık grevinde şehit olması üzerine El Halil’de barikatları ateşe verdi, işgal askerleriyle çatışmaya girdiler.
  • Khader Adnan’ın eşi, “Eşimin şehadetinden gurur duyuyorum, vasiyetine bağlıyız” dedi.
  • Ofer Hapishanesi’nde Filistinli bir tutsak, Khader Adnan’ın şehit olması üzerine bir işgal subayının üzerine kızgın yağ döktü. İşgalciler, tutsaklara biber gazı sıktı. Filistin Esir Hareketi, tüm hapishanelerde genel yas ilan etti.
  • Filistinli direnişçiler, Tulkerem yakınlarında yerleşimcilerin aracını taradı, 3 kişi yaralandı.
  • FHKC, Khader Adnan’ın açlık grevinde ölmesi suçundan dolayı Siyonist işgalcileri cezalandırmak için işgal ve yerleşimcilere karşı öfke ve tırmanışın alevlenmesi ve Filistin topraklarındaki tüm çatışma alanlarının açılması çağrısında bulundu.
Sosyal ağlarda paylaşın