İsrail Hasta İşçiyi Kontrol Noktasına Attı

İsrail’de çalışan Filistinli koronavirüs şüphesiyle kontrol kapısına bir çöp torbası gibi atıldı. 

Tüm dünyada virüs ile mücadele yöntemleri farklı bir şekilde düzenleniyor, önlemler alıyor. İsrail işgal devleti ise adeta kendine yakışan bir şekilde « önlemler » alıyor.

İsrail’de çalışan Filistinli işçi hastalanınca koronavirüs şüphesiyle patronunun çağırdığı güvenlik güçleri tarafından hasta halde kontrol noktasına zorla götürülerek bırakıldı. 

24 Mart günü olayı gören ve arkadaşlarıyla birlikte video çeken Ebu Safiya çeşitli gazetelere durumu aktardı.

Beit Sira köyü yakınındaki kontrol noktosında gerçekleşen olayda, Safiya « yere atılan adamın yanına gittik, çok hasta görünüyordu, yüksek ateşi vardı, nefes zor alıyordu » diye anlattı.

Hasta adam 4 gündür rahatsız olduğunu, koronavirüs testi yaptırdığını ancak sonuçlar gelmeden patronunun güvenlik güçlerinin yardımıyla kendisini bu şekilde attıklarını ifade etti.

Bu olayın ardından, İsrail’de işçi olan bir Filistinlin de kendiliğinden kontrol noktasına gelip ambülans çağırdığı öğrenildi.

Her iki işçi için İsrail devleti, hastaların Filistin’e ‘teslim edildiklerini’ iddia etti, ancak videolar bu yalanı ortaya çıkardı.

Videoyu çeken Abu Safiya ise, « İsrail için Filistinli işçilerin hayatlarının hiç bir önemi yok, onların gerçek yüzünü gösteriyor bu olanlar. Köleleri gibiyiz, ihtiyaçları olduklarında alıyorlar, sonra atıyorlar…» diye konuştu.

İsrail şehir ve kasabalarında yaklaşık 200 bin Filistinli işçi çalışıyor.

Filistinli çalışanların çoğu ailelerini terk ederek çalıştıkları yerde yaşamak zorunda ve haftalık ailelerini görmeye gidebiliyorlar. Fakat İsrail yeni bir karar ile koronavirüs nedeniyle artık bu izinleri yasakladı ve binlerce işçi ailelerinden uzakta yaşamak zorunda ve virüs teşhisi durumunda kontrol noktasında atılma riskiyle karşı karşıya.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.