İsrail Devleti Cenazeleri de Rehin Tutuyor

İsrail hapishanesinde 17 yıl tutuklu kalan kanser hastası bir Filistinli tutsak hayatını kaybetti.

36 yaşındaki Sami Ebu Diyak, son 4 yıldır bağırsak kanseri hastasıydı. Ebu Diyak, 2002’de “İsrail askerlerine karşı silahlı eylemde bulunmak” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Ebu Diyak ağrıları nedeniyle uyuyamıyor ve yemek yiyemiyordu. Yeterli tedavi ve bakımı alamayan tutsağın « Annemin kucağında ölmek istiyorum » talebi ise İsrail yetkilileri tarafından reddedildi ve işgal devletinin hapishane hastahanesinde kelepçeli olarak hayata gözlerini yumdu. 

Ancak işgalci devletin baskıları bununla da sınırlı kalmıyor, 26 Kasım tarihinde hayatını kaybeden tutsağın cenazesi halen ailesine verilmedi. Siyonist İsrail devleti hapishanelerinde yaşamını yitiren Filistinlilerin cenazelerini genel olarak aylar sonra ailelere teslim ederek, bu süreci de bir işkenceye dönüştürüyor.

Geçtiğimiz hafta ise İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett orduya katledilen Filistinlilerin cenazelerinin ailelerine teslim etmeme emri verdiğini duyurdu ve « Hangi örgüte ait olurlarsa olsunlar, her ne eylem yaptılarsa ya da yapmak istedilerse, fark etmeksizin » diye belirtti.

Sami Ebu Diyak’ın hayatını kaybetmesiyle 1967’den bu yana İsrail hapishanelerinde yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 222’ye ulaştı. 67’si tıbbi ihmal, 75’i gözaltına alındıktan sonra kasten öldürülme, 7’si hapishanede doğrudan ateş açılma ve 73’ü işkence sonucu 222 Filistinli yaşamını yitirdi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.