İsrail Bir Gazeteci Daha Katletti!..

11 Mayıs 2022 Sabahı El Jazeera muhabiri Ebu Akile, İsrail ordusunun Filistin mülteci kampına düzenlediği bir saldırıda, gazetecilik görevini yaptığı sırada başından vurularak katledildi.

Aynı saldırıda Al Quds gazetesinde görev yapan başka bir gazeteci olan Ali El samudi de yaralandı.

Gazetecilere yönelik bu saldırı, Siyonist işgalci İsrail’in, gazetecilere yönelik ilk saldırısı değil. Tesadüfi de değil. Gazeticiyene saldırılar, kasıtlı ve hedef gözetilerek yapılan saldırılardır.

Çünkü İsrail ordusunun on yıllardır yaptığı katliamları gözler önüne getiren, halklar nezdinde ve uluslurarası alanda İsrail’in teşhir olmasını sağlayan Ebu Akile ve onun gibi cesur gazetecilerdir.

Bu yüzden hedef gözetilerek katedildi…

Günümüzde gazetecilik masa başlarında yada Medya patronlarının dizlerinin dibinde yapılırken Ebu Akile gibiler haberin gerçeğine ulaşmak için canını dişine katarak görevi başında katlediliyorlar…

Gerçeği Katletmek İstiyorlar

51 yaşında olan Ebu Akile yaklaşık 2000 yılından beri bölgede gazetecilik yapması ile birçok olayın tanığı olmuş ve gerçek haberleri servis ederek insanların, halkın bilgilenmesini sağlamıştı… Yaptığı GERÇEK HABER’cilik onu hedef haline getirmişti ve basın (PREES) yazılı yeleği olmasına rağmen başından vuruldu.

Akilenin ölümü gerek Ortadoğu gerekse dünya basınında gündem oldu ve İsrail’in yaptığı gazeteci katliamı teşhir edildi.

Ebu Akile Kudüs’te doğmuş, Ürdün’de bilim ve Teknoloji Üniversitesi bitirmiş ve kendi dogdugu topraklarda vatansever bir gazeteci olarak gerçek haberin peşine düşmüş ve zor koşullarda görevler almıştı… İşte bu sabahki zor görevi de yine katil İsrail ordusunun saldırılarını teşhir etmekti. Fakat israil ordusu buna izin vermemekle birlikte gazetecilere ateş açarak Akile’nin ölümüne sebep oldu.

İngiltere ,Fransa, Suudi Arabistan gibi çeşitli ülkelerin bazı gazeteleri de Ebu Akile’ye yapılan bu saldırıyı teşhir ettiler…

Şunu ifade etmek gerekir ki emperyalist medya, Filistin’de (gerekse de dünyanın birçok yerinde) yaşanan katliamları gizleyerek, onaylayarak, veya sessiz kalarak, siyonist İsrail katliamcılığının elini rahatlatmış ve sürekli olarak gazetecileri hedef alma cüreti vermişlerdir. Emperyalist medyanın Ebu Akile’nin katledilmesi ve haberlerine tepkisi geçici olup, yine gerçek haberlerden uzak haberler yapmaya ve dolayısıyla başka katliamların onünü açmaya devam edeceklerdir.

Bu yüzden emperyalist haber ağının dışında Gerçek Haber ağlarını güçlendirmeli, katilleri, katliamcıları teşhir politikasını yaygınlaştırmalıyız ki bu katliamların önüne geçebilelim.

Sosyal ağlarda paylaşın