İŞKENCEDEN ÇIKTILAR; YİNE AYNI SLOGANI HAYKIRDILAR!.. Gökçek’in Cenazesinden Gözaltına Alınanlar SERBEST!

İbrahim Gökçek’in cenazesinden gözaltına alınan 17 kişi, bugün -12 Mayıs- akşam saatlerinde serbest bırakıldılar.

Halkın Hukuk Bürosu avukatları ve Grup Yorum üyelerinin de aralarında bulunduğu 17 kişi, adliyenin önünde “Grup Yorum halktır susturulamaz” sloganını attılar.

Serbest bırakılanlar, işkencelerden geçirildikleri dört günün sonunda, zulmün önünde yine aynı sloganı haykırmaya devam ettiler. İşkencehaneden çıkan 17 kişi, adliyenin önünde büyük bir coşkuyla karşılandılar.

Cenazeye Katılmak Suç Değildir

İBRAHİM ONURUMUZDUR!”

Halkın Hukuk Bürosu’ndan yapılan açıklamada, öğlen saatlerinde Stj. Av. Doğa İncesu ile Elif Tayyar’ın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, diğer gözaltıların ise tutuklama istemiyle Sulh Cezaya sevkedildikleri belirtilmişti.

Cenazeye katıldıkları için 4 gündür gözaltındaydilar. Ve “Gökçek’in cenazesine katıldıkları” için, bu kadar BÜYÜK BİR SUÇ işledikleri için TUTUKLAMA istemiyle sulh cezaya sevkedilmişlerdi. AKP faşizmi, en temel hak olan; cenazeye katılmayı, halkın kendi geleneklerine göre cenaze töreni düzenlemesini SUÇ olarak görüyor ve herkese de öyle göstermeye çalışıyor.

Ancak cenazeden gözaltına alınanlar, işkencehanede de, sulh cezada da haklılık ve meşruluklarını savundular; bunun suç olmadığını belirttiler.

Sonuç olarak, İbrahim Gökçek’in cenazesinde gözaltına alınan avukat Didem Baydar Ünsal, Seda Şaraldı, ve Grup Yorum üyeleri Fırat Kıl, Dilan Ekin, ve Tuğçe Tayyar, Bahar Ertürk, Cemil Kurt, Sevda Kurban, Rıdvan Akbaş, Hasan Karapınar, Beyhan Gün, Baki Can Işık, Serkan Yağız ve Erkan Çimen çıkarıldıkları Sulh Ceza mahkemesince serbest bırakıldılar

Serbest bırakılmalarının ardından bırakılanlar hep birlikte “İbrahim onurumuzdur!” sloganları attılar.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.