İşkenceci Soylu İşkenceyi Yalanladı

İçişleri Bakanı Soylu,   Ankara’daki işkence iddialarına karşılık “Son zamanlarda FETÖ’nün TBMM’ye sızdırdığı bir milletvekili marifetiyle sürekli gündeme getirilmeye çalışılan bu iddialar yalandır ve iftiradır” dedi.

HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu, gündeme getirdiği işkencelerden dolayı FETÖ’cülükle itham ederek işkencenin üzerini örtmeye çalıştı.
Ülkenin her yerinde işkence artık sokak ortasında yapılıyorken Soylu’nun rahatsız olduğu işkencenin konuşulması.

İçişleri bakanlığına geldiği günden beridir işkenceyi sokaklarda yapılır hale getiren Soylu, kameraların karşısına geçip hala “işkenceye sıfır tolerans” dedi ve yalanlarına bir de “Türkiye aleyhine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde verilen karar sayısı 2015’ten beri sıfırdır” yalanını ekledi.

Bel kıran, surat kemiği kıran, tecavüz eden, tecavüz etmek ile tehdit eden, ajanlaştırmak için eşine çocuğuna tecavüz etmekle tehdit eden, her gün iki kez Yüksel’de kameralar karşısında işkence yapan, en ufak hak arama eylemine biber gazı ile saldırıp gözaltına alan, dünyada bir çok yerde Las Tesis gösterisi sorunsuz yapılmasına rağmen bir tek Türkiye’de yapıldığında onlarca kadını  gözaltına alan, geçen yaz Ayten ÖZTÜRK’ü Lübnan’dan alıp Ankara’da 6 ay boyunca işkencenin her türlüsünü yapıp vücudunda 898 yara açan, Ayten Öztürk’ten  sonra açığa çıkan ve birçok insanı benzer şekilde  gözaltına alıp aylarca işkencede tutan.... polis Soylu’nun içişleri bakanlığı döneminde bu kadar pervasızlaştı.  Ayten ÖZTÜRK’ten sonra Süleyman Soylu’nun emrinde gayrı resmi işkence üsleri olduğu biliniyor.

Buna rağmen Süleyman Soylu sürekli yaptığı ama bir türlü yapmayı beceremediği şeyi yapıyor: YALAN SÖYLEMEYİ

Gözaltındaki müvekkilini görmeye giden avukata dahi işkence yapıldığı ülkemizde Süleyman Soylu yalan söyleyerek gerçeklerin görünmez olabileceğini zannediyor.

Yaptığı konuşmada FETÖ’cülük ile suçladığı Gergerlioğlu ise şu cevabı verdi:

Bana ‘fetöcü’ demiş… Ben her zaman insan hakları savunucusu oldum Soylu, siz her devre uyan bir insan oldunuz, yarın da değişirsiniz..! İşkenceye kimliğe bakmaksızın karşıyım. İftiralarınız işkenceyi örtemez, Baro raporunu görmezden gelen tabii ki etiketlemeye, iftiraya sığınır.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.