İşkence ile kol bacak kıran polise suç duyurusu yapmak isteyenlere gözaltı

Ankara'da polis işkencesine karşı suç duyurusunda bulunmak isteyen 5 genç  gözaltına alındı - HABERLER Son Dakika

Ankara‘da 9 Ocak’da Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyım rektör atanmasını protesto eden öğrencilere yapılan polis saldırısında bacağı kırılan Deniz Baran Erbudak için Ankara Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunulmak istendi.

Savcılığa yapılacak başvuru öncesi yapılmak istenen açıklamaya da polis saldırısı oldu.

Ankara Adliyesi A kapısında bir araya gelenlerden 5 kişi darp edilerek, gözaltına alındı.

Deniz Baran Erbudak’ın avukatı Ezgi Önalan, müvekkilinin polis tekmeleriyle bacağının kırıldığını belirterek, “Müvekkilim 6 saat gözaltında tutuldu. Sağlık raporu dahi beklenmeden, röntgen sonuçları dahi beklenmeden nezarete atıldı. Nezarette avukatıyla, ailesiyle haberleşmesi engellendi, 6 saat boyunca tıbbi müdahale alması engellendi. En sonunda röntgen sonuçları kırık çıktı ama müvekkilim nezaretten ambulansla değil, gözaltı aracıyla hastaneye götürüldü” dedi.

Polis saldırısı sırasında gazetecilerin de görüntü almasına izin verilmedi.

Ankara'da 'Kayyum rektör istemiyoruz' diyen öğrencilere art arda polis  saldırısı! - HABERLER Son Dakika

Önalan, Erbudak için adliye önüne gelen öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Daha her hangi bir toplanma yokken, kardan korunmak için tentenin altında bekleyen öğrencilere polis: Siz kimsiniz? Niye burada bekliyorsunuz? Diyerek öğrencileri gözaltına aldı. Hatta beni bile aldı ama avukat olduğumu öğrenince bırakmak zorunda kaldılar” dedi. İşkencelere, çıplak aramalara ve gözaltlarına karşı sessiz kalmayacaklarının altını çizen Önalan, “Türkiye’nin her yerinde demokratik hakları için direnen tüm öğrencilerin yanında olmaya devam edeceğiz” diye ekledi.

Gözaltına alınan kişilerin isimleri şu şekilde: Seçil Işık, Celil Resuloğulları, Ayşenur Gidergi, Çağla Çakır ve Simla Eroğlu.

Sosyal ağlarda paylaşın