IŞİD’lilerle aynı salonda görüşe çıkmak istemeyen tutuklulara işkence

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Hapishanesi’nde kalan Ali Okutan isimli tutuklu, IŞİD’lilerle aynı salonda görüşe çıkmayı reddettikleri için koğuşlarını basan gardiyanlarca dövüldüklerini söyledi.

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Hapishanesi’nde kalan siyasi tutuklular, 1 Temmuz günü aileleri ile yaptıkları açık görüş sırasında IŞİD’li tutukluların da görüş için bulundukları bölüme getirilmesine kendilerinin ve ailelerinin can güvenlikleri dolayısıyla karşı çıkınca gerginlik yaşanmış ve  görüşün sonlandırılmasıyla aileler yakınları ile sadece 5 dakika görüşebilmişti.

Bu olaydan sonra haftalık telefon etme hakkı kapsamında bugün ailesini arayan hapishanedeki siyasi tutuklulardan Ali Okutan, 1 Temmuz’daki görüşmenin ardından gardiyanların saldırısına maruz kaldıklarını bildirdi.

Okutan, ulaştığı ailesine “Gardiyanlar ‘arama’ adı altında koğuşları basıp, bizi darp ediyor. 1 Temmuz’daki görüş sırasında IŞİD’liler bizi tehdit etti. Gardiyanlar bizi koğuşa götürene kadar dövdü. Bizim ve ailemizin can güvenliği yok. Bu uygulamadan vazgeçilmeden görüşe çıkmayacağız” dedi.

‘Hayatlarından endişeliyiz’

Ağabeyi Düzgün Okutan ise, yakınlarının IŞİD’lilerle aynı salonda görüşe çıkarılmasının provokasyon olduğunu ifade etti.

Okutan, “Geçen hafta açık görüş vardı. Gittiğimizde tutsakları görüş odasına aldılar. Daha sonrasında IŞİD’lileri aynı odaya görüş için getirdiler. Yaklaşık bir senedir açık görüşe IŞİD’lilerle çıkartıyorlar diye açık görüşe çıkmıyorlardı. Sonrasında tutsaklar bu durumu kabul etmeyeceklerini onlarla aynı odada görüşmelerine devam etmeyeceklerini, bunun açık bir provokasyon olduğunu söylediler. O anda IŞİD’liler ayaklanarak bağırmaya ve hakaret etmeye başlayınca gardiyanlar da kardeşim ve arkadaşlarını hemen götürdüler. Biz cezaevinden çıkana kadar slogan sesleri yükseliyordu. Bugün telefon görüşünde koğuşa götürülmeleri sırasında ve koğuşta saldırıya maruz kaldıklarını belirtti. Görüş gününden telefon görüş gününe kadar 3 kez saldırıya maruz kalmışlar. Hayatlarından endişeliyiz. İnsan Hakları Derneği (İHD) ve yetkililer bu duruma müdahale etsin” dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.