İŞİD’in Katlettikleri Anıldı…

İŞİD’in Hamisi Polis Anmaya Saldırdı…

10 Ekim 2015’de IŞİD’in Ankara Tren Garı’nda gerçekleştirdiği bombalı saldırıda katledilenler anıldı.

Polis, Gar önünde anma yapmak için bir araya gelen ailelere ve demokratik kurum temsilcilerine saldırarak, anmanın yapılmasını engellemek istedi. Polis saldırısında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Katliamın 5. yılında anma yapmak üzere Ulus Metro çıkışında buluşan ailelerin gar önüne gitmesine izin verilmedi. Polis saldırısı da burada gerçeklextirildi. 11 kişi gözaltına alındı, polis aileleri, gençleri yerlerde sürükleyerek götürdü.

Polisin “dağılın” tehditlerine rağmen, ailelerin anma yapmakta ısrar etmesi üzerine, yapılan görüşmeler sonucu aileler metro çıkışında anmaya gerçekleştirdiler.

Anmada, 10 Ekim’de katledilenlerin resimlerinin olduğu bir pankart açıldı. “Unutma, Unutturma” sloganları atıldı.

UNUTMAYALIM: Hatırlanacağı gibi, 10 Ekim 2015 tarihinde, binlerce insan, Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelip Ankara Tren Garı önünde toplanmıştı.

Kalabalığın arasına sızan iki IŞİD’li, üzerilerindeki bombaları patlatarak halka karşı bir katliam gerçekleştirdiler. Halka saldırıda 103 kişi katledilirken, resmi kayıtlara göre 391 kişi de yaralandı.

Katliamın doğrudan sorumlusu, IŞİD’i yıllarca ülkemizde besleyen, destekleyen, himaye eden, eğiten, silahlandıran ABD ve AKP idi. Ancak katliama ilişkin davada, bunların sorumluluğu hiçbir şekilde gündeme getirilmedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.